WEB tv Αιτωλοακαρνανία

Ναύπακτος: Λείπουν τα οστά του στρατηγού Τζαβέλλα από το μνημείο

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φαίνεται να έχουν γίνει σκαπτικές εργασίες εντός του μνήματος και να έχει αφαιρεθεί η σορός του στρατηγού.
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Ναύπακτο με το μνημείο του Στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα στο Κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με το nafpaktianews, η οικογένεια του ευεργέτη – στρατηγού έφερε στη Ναύπακτο τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσαύτη προκειμένου να κάνει αυτοψία και να εξακριβώσει το τι έχει συμβεί με τη σορό στο ανοιγμένο μνημείο που είχε βρεθεί στο Κοιμητήριο του Αγ. Στεφάνου.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε ο ίδιος, φαίνεται να έχουν γίνει σκαπτικές εργασίες εντός του μνήματος και να έχει αφαιρεθεί η σορός του στρατηγού. Σημείωσε δε ότι επιχειρήθηκε και ανθρώπινη παρέμβαση και στη σορό της συζύγου του χωρίς ωστόσο να λείπει κάτι. Επισημαίνεται ότι ο στρατηγός Λάμπρος Τζαβέλλας, ήρωας των πολέμων το 1912 -1913 και ευεργέτης της Ναυπάκτου πέθανε το 1959, ενώ η γυναίκα του Λεοπολδίνη 20 χρόνια μετά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την οικογένεια Τζαβέλλα αναμένεται να κάνουν όλα τα δέοντα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη μυστηριώδη όπως εξελίσσεται υπόθεση, όπως και να αποκαταστήσει την εικόνα του μνημείου, αφού είναι υποχρέωσή του ως ευεργέτη της πόλης να τη διατηρεί σε άριστη εικόνα. Μια εικόνα που ομολογουμένως δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε τι δήλωσε ο απόγονος της οικογένειας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας:

Όλη η επικαιρότητα