Αθλητισμός

NBA Draft: Οι Μπακς επέλεξαν στο νούμερο 60 τον Καλαϊτζάκη

«Μου έστειλε μήνυμα ο Θανάσης και μου είπε ότι με περιμένουν στους Μπακς»
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν το τελευταίο όνομα που συμπλήρωσε τη φετινή διαδικασία του ΝΒΑ Draft, με την επιλογή του στο νούμερο 60 από τους Μιλγουόκι Μπακς. Τα «Ελάφια» έδωσαν την αρχική επιλογή τους στο νούμερο 31 και επέλεξαν στο νούμερο 54 τον Σάντρο Μαμουκελασβίλι και στο νούμερο 60 τον 22χρονο Έλληνα περιφερειακό (2μ.03), ο οποίος αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό (2016-21) και τη λιθουανική Νεβέζις (2019-20).

Τον Αύγουστο του 2020 ο Καλαϊτζάκης είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους νταμπλούχους Ελλάδας. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε σημείωσε 3.9 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ μό. σε 11 συμμετοχές στην Basket League με τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά την EuroLeague, είχε 1.6 πόντους και 0.6 ριμπάουντ σε 14 συμμετοχές.

Τα όνειρα βγαίνουν αληθινά

«Με ξύπνησε ο πατέρας μου για να μου πει ότι είχα επιλεγεί στο Draft!» λέει περιχαρής ο Γιώργος Καλαϊτζάκης λίγες ώρες μετά την επιλογή του στο νούμερο 60 της διαδικασίας. Τελευταίος μεν, αλλά δεν έχει καμία σημασία! «Χάρηκα πάρα πολύ. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να αγκαλιάσω τους γονείς μου, τα αδέρφια μου, την οικογένειά μου ενώ μίλησα με πολλούς φίλους μου».

Μόλις ξύπνησε και μετά το πρώτο ξέσπασμα… χαράς, είδε το κινητό του να έχει κατακλυστεί από μηνύματα! «Ο πρώτος μου που έστειλε μήνυμα ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έβλεπε το Draft. Συγκεκριμένα μου έγραψε «συγχαρητήρια αδερφέ, σε περιμένουμε στο Μιλγουόκι». Και άλλοι συμπαίκτες μου, μου έστειλαν μηνύματα για τα συγχαρητήρια και να μου ευχηθούν όπως ο Μήτογλου, ο Δίπλαρος, ο Μποχωρίδης, ο Παπαγιάννης και πολλοί ακόμα».

Με την επιλογή του στο Draft αυτομάτως «ένα παιδικό μου όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Ήθελα πολύ να επιλεγώ στο Draft και είμαι πολύ χαρούμενος που έγινε. Τώρα το μόνο που έχω να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά» εξηγεί ο Καλαϊτζάκης, ο οποίος πρόλαβε να μιλήσει ήδη και με τον GM των Μιλγουόκι Μπακς, Τζον Χορστ: «Μιλήσαμε ήδη στο τηλέφωνο και μου είπε ότι με περιμένει στο Summer League και φυσικά για να δουλέψω. Ανυπομονώ.»

Τι γίνεται όμως με τον Παναθηναϊκό; Όπως είναι γνωστό ο Καλαϊτζάκης έχει κλειστό συμβόλαιο με τους «πράσινους» για έναν ακόμη χρόνο, με το ΝΒΑ out να ανέρχεται στα 300.000 δολάρια. Μάλιστα πρέπει να καταβληθεί από τους Μπακς εντός των επόμενων ωρών. Τι είπε ο ίδιος γι’ αυτό; «Ναι όντως υπάρχει αυτό το ΝΒΑ out αλλά όπως κατάλαβα με τα όσα είπαμε στο τηλέφωνο, ενδεχομένως να διευθετηθεί».

Πηγή: Gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα