WEB tv Ηλεία

ΝΔ: H εκλογική διαδικασία στην Ηλεία – Τα πρώτα αποτελέσματα

Χρήστος Γαβράς: «Πάντα πιέζουμε την κυβέρνηση για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα του νομού μας»

Σε πολύ καλό κλίμα έγιναν χθες οι τοπικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για τη νομαρχιακή οργάνωση, όσο και για τις τοπικές οργανώσεις των επτά δήμων της Ηλείας.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 8:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 7:00 το απόγευμα, λόγω της αθρόας συμμετοχής των μελών της Νέας Δημοκρατίας που ήθελαν να ψηφίσουν.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ στις δηλώσεις που έγιναν, τονίστηκε ότι πάνω από όλα είναι η ανάπτυξη της Ηλείας και για αυτό όσοι εκλεγούν, θα καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που χρειάζεται ο νόμος.

Χρήστος Γαβράς: «Όλα κύλησαν χωρίς προβλήματα»

Στις δηλώσεις του ο Χρήστος Γαβράς πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) και μοναδικός υποψήφιος για επανεκλογή σε αυτή την θέση, τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από την συμμετοχή των μελών της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και φυσικά ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις για μεγάλα έργα στο νομό Ηλείας.

«Η διαδικασία κύλησε ομαλά σε όλες τις τοπικές δημοτικές οργανώσεις του νομού Ηλείας. Οι εκλογές ξεκίνησαν στις 8:00 το πρωί και ολοκληρώθηκαν μετά στις 7:00 απόγευμα, ενώ υπήρξε μεγάλη προσέλευση, κάτι που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν την προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο για τα εθνικά θέματα, όσο και για θέματα που άπτονται της χώρας μας, αλλά φυσικά και της Ηλείας μας. Είναι βέβαιο ότι στην Ηλεία θα ξεκινήσει πολύ σύντομα το μεγάλο έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος και σε εξέλιξη, αλλά και σε διαβούλευση, είναι και άλλα έργα που θα είναι πολύ σημαντικά για τον τόπο μας. Η προσέλευση των μελών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, έχει περάσει κάθε προσδοκία μας, οπότε είμαστε σε καλό δρόμο έτσι ώστε τα μέλη της να βγάλουν τους τοπικούς εκπροσώπους, τόσο στις τοπικές οργανώσεις, στη νομαρχιακή, όσο και για το συνέδριο που θα γίνει περίπου στο τέλος του Νοεμβρίου και εκεί η Ηλεία θα έχει πολύ μεγάλη και σημαντική εκπροσώπηση».

Σε ερώτηση της εφημ. «Πατρίς», αν η τοπική οργάνωση μπορεί να πιέζει την κυβέρνηση για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα του νομού ο κος Χρήστος Γαβράς ήταν κατηγορηματικός.

«Η τοπική οργάνωση βεβαίως και πιέζει την κυβέρνηση και πολλές φορές με υπομνήματα που έχει καταθέσει, έχει βοηθήσει προς το καλύτερο, έτσι ώστε να παρθεί μία απόφαση ακόμα πιο σωστή και για το συμφέρον του νομού».

Γιώργος Καρβουνιάρης: «Φάνηκε η ενότητα που υπάρχει στο κόμμα»

Ο Γιώργος Καρβουνιάρης απερχόμενος πρόεδρος της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας στον Πύργο και υποψήφιος για τις νομαρχιακή επιτροπή τόνισε για τις χθεσινές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία.

« Οι εκλογές σήμερα (σ.σ. χθες) γίνονται σε ένα πολύ ωραίο και ήπιο κλίμα, κάτι που δείχνει την ενότητα που έχουμε σαν κόμμα στον Πύργο και στην Ηλεία γενικότερα. Η προσέλευση του κόσμου παρά τις καιρικές συνθήκες ήταν ικανοποιητική, κάτι που δείχνει και το ενδιαφέρον που υπάρχει για το μέλλον αυτής της περιοχής».

Μαρία Πλώτα: «Η διαδικασία εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε»

Η Μαρία Πλώτα γενική συντονίστρια Δυτικής Ελλάδας  της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΕΦΕΕΠ Ηλείας, επισήμανε ότι η διαδικασία των εκλογών κύλησε ουσιαστικά χωρίς προβλήματα, ενώ στάθηκε και στο θέμα της ανανέωσης των καρτών μέλους της Νέας Δημοκρατίας.

«Η διαδικασία ήταν ομαλή και ξεκίνησε στις 8:00 το πρωί, ενώ ολοκληρώθηκε μετά της 7:00 το απόγευμα. Αμέσως μετά θα συλλέξουμε τα αποτελέσματα από όλες τις ΔΗΜΕΦΕ και θα κάνουμε ένα πρακτικό με τα συνολικά αποτελέσματα, συν τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κάθε ΔΗΜΕΦΕ, που θα τα δώσω στο τέλος στον πρόεδρο της ΔΗΜΕΦΕ. Και αυτά θα ενσωματωθούν στα πρακτικά και θα καταχωρηθούν. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας Απλώς ίσως κάποιοι παραπονέθηκαν γιατί ενώ είχαν βγάλει κάρτα, ξέχασαν ότι πρέπει να την ανανεώσουν. Η συνδρομή είναι ετήσια και ισχύει μόνο για ένα έτος. Από τη στιγμή που εγγράφετε κάποιος μέλος, η κάρτα του ισχύει μόνο για το τρέχον έτος. Ίσως κάποιοι να μην το ήξεραν αυτό και ίσως να μην μπόρεσαν να ψηφίσουν. Πάντως όλες οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, δηλαδή πηγαίνουν κατευθείαν στο κόμμα. Ουσιαστικά πάντως οι κάρτες δεν χρειάζονται για να ψηφίσει κάποιος, αφού εμφανίζεται στον εκλογικό κατάλογο. Απλά οι κάρτες θα σταλούν κάποια στιγμή στα νέα μέλη, ενώ όσοι έχουν κάνει ανανέωση της συνδρομής τους δεν θα λάβουν νέες κάρτες. Θα ισχύσουν απλά οι παλιές, αυτές που έχουν δηλαδή. Καταλαβαίνετε ότι πανελλαδικά το νούμερο είναι πάρα πολύ μεγάλο, ο όγκος δουλειάς είναι τεράστιος, οπότε ότι προβλήματα υπάρχουν, θα ξεπεραστούν πάρα πολύ σύντομα».

Μπροστά σε ψήφους Μενέλαος Παπασωτηρίου και Έλσα Τσαγκανού Κωστοπούλου

Έως αργά τη νύχτα συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων στις τοπικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπήρχαν, τα τελικά αποτελέσματα επρόκειτο να έβγαιναν σήμερα το πρωί. Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι την ώρα που έκλεινε το ρεπορτάζ μας, πρώτος για τη νομαρχιακή επιτροπή σε σταυρούς ήταν το γνωστό στέλεχος  Μενέλαος Παπασωτηρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται να εκλέγονται στη νέα ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) και οι κ.κ. Καρβουνιάρης Γιώργος, Μπρέζας και Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος. Παράλληλα στις γυναίκες μέχρι την ώρα της έκδοσης μας πρωτη σε ψήφους ήταν η πρώην αντιπρόεδρος Έλσα Τσαγκανού Κωστοπούλου, ενώ ακόμη εκλέγονται (και λόγω ποσόστωσης), η Σάντρα Παπαδοπούλου, η Βιργινία Σίμου και η Γιακουμοπούλου Θεοδώρα. Τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών θα δημοσιευτούν σε επόμενο φύλλο μας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Είναι μια μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία»

Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Νικολακόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις χθεσινές τοπικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην Αμαλιάδα.

Όσον αφορά τη διαδικασία τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είναι μια μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία, αφού σήμερα τα μέλη μας ψηφίζουν για τις τοπικές μας οργανώσεις, για τις νομαρχιακές οργανώσεις, για τους συνέδρους μας. Είναι μία μέρα όπου η Νέα Δημοκρατία πάει ένα ακόμη βήμα μπροστά και κάνει ένα μεγάλο βήμα ανανέωσης, ένα βήμα εκσυγχρονισμού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα προχωράμε με δημοκρατικές διαδικασίες και υπάρχει γενικά μια άρτια διαδικασία και μια μεγάλη συμμετοχή. Η Νέα Δημοκρατία προχωρά στην επόμενη μέρα ακόμη πιο δυνατή και ακόμη πιο ισχυρή».

ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

 «Είμαστε το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη»

Στη Ζαχάρω μετέβη η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την άσκηση του δικαιώματός της, η κα Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Είμαστε το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη με 135.000 μέλη, ενεργούς πολίτες που νοιάζονται για την πρόοδο της πατρίδας και ταυτίζονται με τις αξίες και τις αρχές της παράταξής μας. Σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές ενεγράφησαν πάνω από 30.000 νέα μέλη, ενώ τα μέλη μας ψήφισαν για πρώτη φορά και ηλεκτρονικά, επιβεβαιώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που εξελίσσεται, ανανεώνεται και μεγαλώνει.

Η συμμετοχή των μελών μας στις εσωκομματικές για την ανάδειξη προέδρων στη ΝΟΔΕ, αλλά και στις ΔΗΜΤΟ, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι κομματικές μας οργανώσεις συνδέουν την Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα με την κοινωνία και επιτελούν σπουδαίο έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, συνδιαμορφώνουμε το μέλλον, σε μια Ελλάδα που αναπτύσσεται. Η Ν.Δ. ανανεώνεται, μα παραμένει πιστή στις αξίες της, σε μια γιορτή Δημοκρατίας.

Ευχαριστούμε όλους τους υποψηφίους και τα μέλη που πάντοτε στηρίζουν τις εκλογικές διαδικασίες».

Όλη η επικαιρότητα