Ηλεία Πολιτική

«Ναι» Αντωνακόπουλου στην πρόσκληση Λυμπέρη για συζήτηση «Ενώπιος – Ενωπίω»

Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση για συζήτηση «ενώπιος – ενωπίω» απηύθυνε στον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, ο δήμαρχος Ήλιδας, Γ. Λυμπέρης, με τον δεύτερο δέχεται χθες, με μια αρκετά σκληρή απάντηση.


Κυβερνητικός εκπρόσωπος ή εντολοδόχος του λαού;

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, επέλεξε στα πλαίσια της έκτακτης συνέντευξής του στα Μ.Μ.Ε. να προβάλει ένα αυτοδιοικητικό λόγο, διάσπασης της ενότητας στο νομό.

Ομολόγησε κυνικά, ότι αυτός ήταν ο εμπνευστής σε ρόλο πρόθυμου να οργανώσει την επίσκεψη των 6 Δημάρχων της Ηλείας, στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή. Η εν λόγω πρωτοβουλία του εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια, που κατεβλήθη για να αποδυναμωθεί η πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύργου στο Πάρκο Ξυστρή στις 11 Νοέμβρη στην Ιδρυτική Συνέλευση των Αιρετών όπου αποφασίστηκε η δημιουργία Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών και ελήφθη η απόφαση για γενική απεργία στο νομό, για την εδώ και τώρα συνέχιση των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.

Ο κ. Λυμπέρης αυτοπροβαλλόμενος αλαζονικά ισχυρίστηκε «ότι αυτός  προχώρησε σε συνεργασία με τους 6 Δημάρχους σε κινήσεις για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, με πρώτη κίνηση την συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών». Ακριβές αντίγραφο συνέντευξης. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός στο μεγαλείο του, γνήσιος εκφραστής των πρόθυμων σε βάρος του λαού στα εκάστοτε κυβερνητικά κελεύσματα.

Οι πολίτες τώρα αντιλαμβάνονται, τι ακριβώς εκπροσωπεί ο καθένας στο δημόσιο βίο, και κρίνουν αμείλικτα.

Τους ασυνάρτητους και εμπαθείς σε βάρος μου προσωπικούς χαρακτηρισμούς του κ. Λυμπέρη, τους προσπερνώ. Γιατί το κυρίαρχο πολιτικό διακύβευμα για τον νομό είναι η ενότητα των αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων, ως την απαραίτητη προϋπόθεση, για μαζική και αποφασιστική παρέμβαση, του λαϊκού παράγοντα στην ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, για την Ηλεία του μέλλοντος.

Για να έχουν οι πολίτες στο τέλος του 2023 ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Χωρίς περιστροφές, οι προβαλλόμενες αιτιάσεις του κ. Λυμπέρη, περί ανεξήγητων εργολαβικών συμφερόντων στο έργο, βρίσκουν τον πιο ακατάλληλο εκφραστή. Γιατί το αποτύπωμα της δικής του υπογραφής είναι η αιτία που τα εργολαβικά συμφέροντα βίωσαν τα πιο «ένδοξα χρόνια» κερδοφορίας τους στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ.

Ως Δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού, δεσμευόμενος από το δημόσιο αιρετό μου αξίωμα, έχω χρέος, οι πολίτες του νομού να είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις. Αποδέχομαι απόλυτα την πρόκληση του κ. Λυμπέρη, για διάλογο ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ. Ο λαός επιβάλλεται τώρα να μάθει την αλήθεια.

Προτείνω την διεξαγωγή διαλόγου ανάμεσά μας να γίνει με όρους ενώπιον του λαού σε ζωντανή αναμετάδοση. Ο χώρος διεξαγωγής του διαλόγου προτείνω να είναι ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ. Ο συντονιστής δημοσιογράφος να είναι αποκλειστικής επιλογής του κ. Λυμπέρη. Αδιαπραγμάτευτη όμως προϋπόθεση διεξαγωγής του διαλόγου, είναι ότι στην αίθουσα του πολυχώρου θα παρευρίσκονται αποκλειστικά και μόνο οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια του νομού κρατώντας ανά χείρας τις ομόφωνες αποφάσεις τους. Οι πολίτες του νομού Ηλείας αναμένουν από τον κ. Λυμπέρη να ορίσει άμεσα την ημερομηνία διεξαγωγής ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ενώπιον του Ηλειακού λαού.

Όλη η επικαιρότητα