Ηλεία Πολιτική

Νέα αναπτυξιακά έργα για την Ηλεία διεκδικεί ο Μιχάλης Κατρίνης

Ακούστε το άρθρο

Την δέσμευση του για την προσέλκυση και ενίσχυση αναπτυξιακών έργων στην Ηλεία υλοποιεί ο υπεύθυνος ανάπτυξης & επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, ξεκινώντας μια σειρά συναντήσεων με φορείς που σχεδιάζουν, υλοποιούν και εποπτεύουν επενδυτικά σχέδια στην Ηλεία.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ο βουλευτής Ηλείας συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το διευθυντή της Αναπτυξιακής Ολυμπίας (ΑΝ.ΟΛ.) κ. Μπαλιούκο και  Θεοφιλόπουλο αντίστοιχα, στα γραφεία της εταιρείας.

Ο κ. Κατρίνης ενημερώθηκε για τις δράσεις της ΑΝ.ΟΛ., η οποία έχει υλοποιήσει ως τώρα επενδυτικά σχέδια ύψους 7 εκατ. ευρώ, με έμφαση στον κλάδο του τουρισμού, τον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες μικρής κλίμακας, αλλά και την κατασκευή δομών όπως χώροι άθλησης, βρεφονηπιακοί σταθμοί και αναπλάσεις σε συνεργασία με τους δήμους.

Σε σχέση με τις δράσεις που υλοποιεί αυτή την περίοδο η ΑΝΟΛ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η υποβολή πληθώρας προτάσεων ως τώρα, οι οποίες υπερκαλύπτουν το αρχικά εγκεκριμένο ποσό. Οι προτάσεις αφορούν τόσο σε ιδιωτικές επενδύσεις, όσο και σε έργα που θα γίνουν σε συνεργασία με φορείς της αυτοδιοίκησης.

Ο Ηλείος βουλευτής και η διοίκηση της ΑΝΟΛ συμφώνησαν να διεκδικήσουν (σε συνεργασία με όλους τους βουλευτές και αυτοδιοικητικούς της Ηλείας) περαιτέρω χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να εγκριθούν όσο το δυνατόν περισσότερα επενδυτικά πλάνα για την Ηλεία.

Επενδύσεις που θα τονώσουν την τοπική οικονομία, θα ενισχύσουν το επενδυτικό κλίμα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Όλη η επικαιρότητα