Ελλάδα

Νέα διευθύντρια ορίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

fylakes_korydallou.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νέα διευθύντρια τοποθετήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ στους 17 αυξάνονται οι εμπλεκόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο «πάρτι» της Πρωτοχρονιάς, στις φυλακές, μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και τις επισκέψεις του Ξηρού στην 1η πτέρυγα που κρατούνται μέλη των «Πυρήνων».

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ.Αθανασίου η έως τώρα διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, μετακινήθηκε σε άλλο κατάστημα κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Έρευνα οποία έχει διαταχθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση του κ. Αθανασίου τοποθετήθηκε διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού η Χαρά Κουτσομιχάλη η οποία μέχρι σήμερα διηύθυνε τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών.

Εξάλλου, συνεχίζεται η έρευνα που έχει διαταχθεί από το υπουργό Δικαιοσύνης για τις πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση των μετακινήσεων εντός της φυλακής του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη έχουν απολογηθεί οι δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν κληθεί σε απολογία ακόμη επτά σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Δηλαδή, στην όλη αυτή διαδικασία των επισκέψεων του Ξηρού στους «Πυρήνες της Φωτιάς» εμπλέκονται, μέχρι στιγμής 17 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η έρευνα θα ανατρέξει ένα χρόνο πίσω.

Όλη η επικαιρότητα