Ηλεία

Νέα δίκη για την κοινωφελή – Τι δηλώνει ο Π. Χρονόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Την αναίρεση της εφετειακής απόφασης που επέτρεψε στον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο, να μετατρέψει τη συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών που του είχε επιβληθεί, αρχικά σε χρηματική και στη συνέχεια σε παροχή κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ζαχάρως, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, αναφέροντας ότι η εφετειακή απόφαση δεν εξηγεί και δεν αιτιολογεί για την περαιτέρω μετατροπή σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, της ήδη μετατραπείσας σε χρηματική, εκτιτέας ποινής φυλάκισης των 10 ετών.

Επίσης, κρίθηκε ότι το Εφετείο εσφαλμένα και καθ΄ υπέρβαση της εξουσίας του, όρισε τον αριθμό των ωρών εργασίας σε 1.200 ώρες και προσδιόρισε τον τόπο παροχής της κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ζαχάρως. Τελικά, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου Πατρών και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο ίδιο δικαστήριο.

Ο κ. Χρονόπουλος δήλωσε στην εφ. «Πατρίς: «Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Άρειος Πάγος δεν λέει ότι κακώς μου έδωσαν να κάνω κοινωνική εργασία, αλλά ότι θέλουν την απόφαση πιο εμπεριστατωμένη. Εγώ την έχω ήδη εκτίσει την ποινή και νομίζω ότι η απόφαση είναι ήδη ευνοϊκή για τον ήδη φυλακισθέντα πυροσβέστη».

Όλη η επικαιρότητα