Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: 1,5% το προβάδισμα της ΝΔ, κερδισμένος και ο Βενιζέλος

samaras_venizelos_533_355.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 20,9% έναντι του 19,4% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για την εφημερίδα Θέμα της Κυριακής, που έγινε από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου δε δείγμα 1000 ανθρώπων.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Αν. Ελ. με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.

Το 53% των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης θεωρεί πως η συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προβλήματα ανάμεσα σε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως θα υπάρξει καλή συνεργασία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγαίνει όπως φαίνεται ενισχυμένος από την απόφασή του να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά και να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Το 72% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 46% στο σύνολο θεωρούν ότι ο πρόεδρος του κόμματος έπραξε σωστά. Αντίθετα, το 59% των ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ και το 51% του συνόλου διαφωνούν με την απόφαση Κουβέλη να αποχωρήσει από την τρικομματική κυβέρνηση.

Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με 25% εξ αυτών, που δεν τις επιθυμούν.

Όλη η επικαιρότητα