Ελλάδα

Νέα επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Όλυμπο: Σε καταφύγιο μεταφέρονται οι δύο τραυματίες

Ακούστε το άρθρο

 Νεότερη Ενημέρωση (19:51):Στο καταφύγιο Πριόνια στον Όλυμπο μεταφέρονται αυτήν την ώρα οι δύο τραυματισμένοι ορειβάτες (49 και 55 χρόνων), από τους διασώστες.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συναντήθηκαν περίπου στο μέσο του μονοπατιού το οποίο οδηγεί στην περιοχή «Κόψη Πάγος», που βρίσκεται κοντά στη θέση Λιβαδάκι. Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ώρα άφιξής τους στο καταφύγιο υπολογίζεται μετά τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με σχετική επίσημη ανακοίνωση, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου στις 13.32 από φίλο των ορειβατών, ο οποίος ανέφερε το συμβάν. Στην επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχουν έξι διασώστες της ΕΟΔ, οκτώ στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τραυματίες φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά. Τονίζεται δε, ότι με την άφιξή τους στο καταφύγιο Πριόνια, οι τραυματισμένοι ορειβάτες θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Το σημερινό συμβάν έρχεται μία ημέρα μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Νεότερη Ενημέρωση (19:18): Εντός της επόμενης ώρας αναμένεται να συναντηθούν στο μονοπάτι που οδηγεί στη θέση Λειβαδάκι από το καταφύγιο Πριόνια στον Όλυμπο, οι άντρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής και της 2ης ΕΜΑΚ (12 άτομα συνολικά) με την ομάδα των επτά ορειβατών, οι δύο εκ των οποίων είναι τραυματισμένοι στο πρόσωπο και τα πλευρά, ύστερα από πτώση τους σε γκρεμό. Αυτό επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραυματίες είναι δύο άντρες ορειβάτες, ηλικίας 45-55 χρόνων, ενώ το τηλεφώνημα που καλούσε σε βοήθεια έγινε στην Πυροσβεστική λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι.

Τονίζεται δε ότι η θέση Λειβαδάκι απέχει 3,5 ώρες πεζοπορίας από το καταφύγιο Πριόνια, ενώ το σημερινό συμβάν έρχεται μία ημέρα μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Πρώτη ενημέρωση: Μετά τις 8.30 το βράδυ και εκτός απροόπτου, αναμένονται στη θέση Λειβαδάκι στον Όλυμπο, οι άντρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος από την Κατερίνη και το Λιτόχωρο, αλλά και μέλη της 2ης ΕΜΑΚ -συνολικά επτά άτομα-, προκειμένου να μεταφέρουν πίσω στο καταφύγιο Πριόνια, δύο άντρες ορειβάτες, ηλικίας 45-55 χρόνων, που φέρεται να έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο μετά τις 14:00 ενημερώθηκε η υπηρεσία για πτώση δύο ατόμων σε γκρεμό στην προαναφερόμενη θέση, η οποία απέχει 3,5 ώρες πεζοπορίας, από το καταφύγιο Πριόνια. Με τη βοήθεια των υπολοίπων της παρέας, επιστρέφουν σε σημείο πιο χαμηλά, ώστε να συναντήσουν δυνάμεις της πυροσβεστικής που θα τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο άνδρας που κάλεσε την Πυροσβεστική, οι δύο ορειβάτες έχουν τραυματιστεί κατά την πτώση τους, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να είναι γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα