Life

Νέα έρευνα: Μήπως το χόμπι σου είναι σέξι και δεν το γνωρίζεις;

Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χόμπι. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι τυχεροί γιατί από το χόμπι τους βγάζουν και χρήματα! Έρευνα που έχει δημοσιευτεί πριν από λίγο καιρό έχει συσχετίσει το χόμπι με το αν είσαι σέξι! Τι θέλουμε να σας πούμε;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, ζήτησαν λοιπόν, από 696 νεαρές γυναίκες και 119 νεαρούς άντρες να συμπληρώσουν μια σειρά από ερωτηματολόγια που αφορούσαν σε διάφορες μορφές έκφρασης της δημιουργικότητας αλλά και σε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Σε γενικές γραμμές, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα χόμπι που σχετίζονται με τις τέχνες(π.χ. συγγραφή ποιημάτων, χορός, εκμάθηση μουσικών οργάνων) θεωρούνται πιο σέξι από την ενασχόληση με την τεχνολογία (π.χ. σχεδιασμός ιστοσελίδων) ή χόμπι που συνδέονται με το χώρο του σπιτιού (π.χ. διακόσμηση, κηπουρική).

Οι γυναίκες φάνηκε να θεωρούν πιο σέξι τους άντρες που αθλούνται, τους άντρες που πηγαίνουν συχνά εκδρομές-ταξίδια και τους άντρες που γράφουν/παίζουν μουσική, έχουν δηλαδή μία καλλιτεχνική φύση.

Οι άντρες φάνηκε να θεωρούν πιο σέξι τις γυναίκες που κάνουν χορό (ειδικά αργεντίνικο τάνγκο) τις γυναίκες που πηγαίνουν εκδρομές με φίλες τους ακόμη και μονοήμερες και τις γυναίκες που αθλούνται.

Όλη η επικαιρότητα