Ηλεία

Νέα αιτήματα για παροχή βοήθειας – Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων από την “Ανθρώπινη Αλληλεγγύη”

Ακούστε το άρθρο

Χείρα βοηθείας σε 150 οικογένειες από την ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’, που ξεκίνησε χθες την διανομή τροφίμων εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, σε μία προσπάθεια να καθίσουν όλες οι οικογένειες στο γιορτινό τραπέζι.

Η ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’ καλύπτει σταθερά τον συγκεκριμένο αριθμό οικογενειών, ωστόσο στην παρούσα φάση εμφανίστηκαν και νέες οικογένειες για να ζητήσουν βοήθεια και όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Απόστολος Αποστολόπουλος, γίνεται προσπάθεια προκειμένου να καλυφθούν και οι επιπλέον ανάγκες. Κάτι βέβαια που δεν είναι εύκολο, γιατί η συγκέντρωση τροφίμων έγινε με μεγάλη δυσκολία, καθώς τα τελευταία χρόνια λόγω των οικονομικών δυσχερειών έχουν μειωθεί και οι προσφορές προς την ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’.

Αυξάνεται ο αριθμός

Παρ’ όλα αυτά, θα διανεμηθούν τρόφιμα σε τουλάχιστον δέκα ακόμη οικογένειες, αν και όπως τονίζει ο κ. Αποστολόπουλος διαρκώς φθάνουν και νέα αιτήματα στο γραφείο της Οργάνωσης.

«Έχουμε μεριμνήσει για τις 150 οικογένειες, τις οποίες συνδράμουμε σε μόνιμη βάση, ωστόσο έχουν έρθει και άλλα άτομα τα οποία δεν τα έχουμε στις καταστάσεις, αλλά θα φροντίσουμε να τα συνδράμουμε με το ελάχιστο περίσσευμα από τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα. Δυστυχώς αυξάνονται οι ανάγκες και διαρκώς έρχονται νέες αιτήσεις από ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Είναι πολύ μεγάλες οι ανάγκες και μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους» εξηγεί ο κ. Αποστολόπουλος.

Πριν την έκδοση των καρτών αλληλεγγύης, η Οργάνωση παρείχε βοήθεια σε 250 οικογένειες περίπου, ωστόσο όσοι έλαβαν κάρτα αφαιρέθηκαν οι καταστάσεις έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί και η ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’, προσφέροντας στις 150 οικογένειες.

Στο ερώτημα εάν με την πάροδο των χρόνων γίνονται προσθαφαιρέσεις στην λίστα με τα άτομα που χρίζουν βοήθειας, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις και η λίστα παραμένει σταθερή ως έχει και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξει κάτι.

«Οι περισσότεροι που βοηθούμε είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, με πολλές ανάγκες, άνθρωποι που χρειάζονται φάρμακα, ασθενείς, μονογονεϊκές οικογένειες, κατά συνέπεια δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι με αυτές τις περιπτώσεις ούτε να βελτιωθούν τα οικονομικά τους. Ως εκ τούτου, όσο και να θέλουμε να προσθέσουμε νέα άτομα, δεν γίνεται να απομακρύνουμε αυτούς που ήδη βοηθούμε» εξηγεί ο κ. Αποστολόπουλος.

Σημαντική η προσφορά

Στην παρούσα φάση η ‘Ανθρώπινη Αλληλεγγύη’, μετά από προσπάθειες που έκανε στα super-market Πύργου και Αμαλιάδας, κατάφερε να συγκεντρώσει τρόφιμα και από χθες ξεκίνησε την διανομή από τα γραφεία της στην Αμαλιάδα. Η διανομή θα συνεχιστεί και σήμερα από τις 10 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι και αύριο θα γίνει διανομή στον Πύργο και σε χωριά.

Η διανομή αφορά σε τρόφιμα, γιαουρτάκια, που προσφέρει η ‘Φάρμα Ηλείας’ και ψωμί, το οποίο προσφέρει το αρτοποιείο Λαβαζός. Να σημειωθεί ότι ψωμί παρέχεται σε εβδομαδιαία βάση σε 20 με 30 οικογένειες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους όσους στηρίζουν και ενισχύουν την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη με κάθε τρόπο και συμβάλλουν στην ανακούφιση ανθρώπων που βρίσκονται στα όρια της ακραίας φτώχειας.

Επίσης, ευχαριστεί και τα super- market Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης στην Αμαλιάδα, Lidl και Τερζή στον Πύργο και την εταιρεία Φάρμα Ηλείας για την προσφορά της σε προϊόντα παραγωγής της, καθώς και το αρτοποιείο ‘Λαβαζός’.

Ο κ. Αποστολόπουλος καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να προσφέρουν βοήθεια στον συνάνθρωπο και τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολλοί έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους πυροπαθείς της Αττικής και ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η προσφορά αγάπης.

Όλη η επικαιρότητα