Μεσσηνία

Νέα «φημολογία» για κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μεσσήνης – Διαψεύδει και καθησυχάζει ο Δήμαρχος

Ακούστε το άρθρο

Αθανασόπουλος: «Με διαβεβαίωσαν από το γραφείο Μηταράκη ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο

Ο Τσώνης έχει πληροφορία για 5.000 μετανάστες στη Μεσσήνη

-Σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο για τα νέα κέντρα φιλοξενίας

Σενάρια για δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας μεταναστών κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο σε δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα “Real News” ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο διπλασιασμό των θέσεων φιλοξενίας προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, στοχεύοντας στη δημιουργία συνολικά 20 νέων δομών σε 8 Περιφέρειες.

Πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η κάθε μία, προκειμένου να γίνει εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού προσφύγων που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ατόμων.

Για όσα αφορούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η εφημερίδα κάνει λόγο για συνολικά 4 δομές, στο Ναύπλιο, τη Σπάρτη, την Τρίπολη και τη Μεσσήνη.

Το τελικό σχέδιο, πάντως, για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Γ. Αθανασόπουλος: «Η αναφορά στη Μεσσήνη αφορά παλιό σχεδιασμό, καμία επικοινωνία με Δήμο μέχρι στιγμής»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του χθες το πρωί, ήταν πλήρως ενημερωμένος για όσα είδαν το «φως της δημοσιότητας». Μας σημείωσε ότι τα όσα γράφτηκαν αφορούν παλιό σχεδιασμό, που είχε ξαναδεί το «φως της δημοσιότητας» κατά το παρελθόν.

Παράλληλα, μας επιβεβαίωσε ότι σήμερα θα διεξαχθεί στην Αθήνα ευρεία κυβερνητική στήριξη, ωστόσο μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε επικοινωνία που είχε με το αρμόδιο υπουργείο δεν επιβεβαιώνονται αυτά τα «σενάρια». Υπενθύμισε, δε, ότι κυβερνητικά στελέχη έχουν τονίσει ότι θα είναι πλήρως ενημερωμένοι οι δήμαρχοι στις περιοχές που θα δημιουργηθούν νέα κέντρα φιλοξενίας, ωστόσο κανείς αρμόδιος δεν έχει επικοινωνήσει με το Δήμο Μεσσήνης, αλλά και το δήμαρχο προσωπικά, για κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.

Κλείνοντας, ήταν καθησυχαστικός προς την τοπική κοινωνία, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα όποια σενάρια.

«Σκοτώθηκαν» για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης Αθανασόπουλος και Τσώνης

Το θέμα, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει ανησυχία στη Μεσσήνη, ενώ απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε χθες το βράδυ. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκειά του ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε πως μίλησε αργά το απόγευμα με τον υπουργό Μετανάστευσης κ. Μηταράκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει «θέμα Μεσσήνης». Αντίθετα, ο κ. Τσώνης επισήμανε πως η δική του πληροφόρηση είναι ότι θα φέρουν 5.000 μετανάστες. Η συνεδρίαση διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, με βαριές εκφράσεις  και η αντιπαράθεση εκτός του μεταναστευτικού συνεχίστηκε και σε μια σειρά από θέματα εφ’ όλης της ύλης που απασχολούν το Δήμο.

Εφ. «Θάρρος»

Όλη η επικαιρότητα