Ηλεία

Νέα καταγγελία για το Νοσοκομείο Πύργου: «Πονούσα αφάνταστα και δεν μου έδωσαν σημασία…»

Ακούστε το άρθρο

Τονίζει η κα. Αγγελική Μπακογιάννη που πήγε το βράδυ της Δευτέρας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με πόνους και πυρετό και τελικά αποχώρησε χωρίς να εξεταστεί! 

Νέα καταγγελία είχαμε χθες για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο Πύργου και ιδίως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Μάλιστα η καταγγελία δεν αφορά μόνο την υποστελέχωση του τμήματος, αλλά και την συμπεριφορά κάποιων εργαζομένων, που δεν ήταν η σωστή προς την ασθενή που επισκέφτηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών για να λάβει ιατρική φροντίδα.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε η κα. Αγγελική Μπακογιάννη, εδώ και κάποιες ημέρες είχε πυρετό (δέκατα) και την Κυριακή λιποθύμησε με αποτέλεσμα να την μεταφέρουν στο κέντρο υγείας όπου της έβαλαν ορό, και κατόπιν της συνέστησαν να πάει στο Νοσοκομείο Πύργου για περαιτέρω εξετάσεις.

Το βράδυ της Δευτέρας τελικά πήγε στο Νοσοκομείο Πύργου, που ήταν γεμάτο με περιστατικά στα έκτακτα. Η κα. Μπακογιάννη έχοντας σοβαρό πρόβλημα με τον αυχένα της και υποβασταζόμενη από τον σύζυγο της, ενημέρωσε στα έκτακτα για την κατάσταση της που δεν ήταν καθόλου καλή (πέρα από πόνους και πυρετό είχε και τυμπανισμό).

Οι ιατροί της είπαν να περιμένει στην αίθουσα αναμονής και θα την φώναζαν αυτοί να έρθει για την ελέγξουν, αλλά δυο ώρες μετά δεν την είχαν εξετάσει, με τους πόνους να είναι αφόρητοι για την ασθενή. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, δεν της προσφέρθηκε και ένα μαξιλάρι για να ξεκουράσει τον αυχένα της.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις του συζύγου της, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση, αφού του απαντούσαν ότι θα τους καλούσαν σε λίγο.

Αυτή η αδιαφορία προκάλεσε τις αντιδράσεις και των άλλων ανθρώπων που ήταν στα επείγοντα, που διαμαρτύρονταν έντονα. Η κα. Μπακογιάννη δεν άντεξε και πήγε και πάλι μέσα στα έκτακτα, όπου ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τέσσερα κρεβάτια άδεια, ενώ ο γενικός χειρούργος που ήταν εκεί, ήταν μπροστά στον υπολογιστή, ενώ στην προσπάθεια της να ρωτήσει μια νοσοκόμα για το τι θα γίνει τελικά με την εξέταση της, η απάντηση που έλαβε δεν ήταν η πλέον κατάλληλη για ασθενή.

Προχωρώντας στο βάθος του ιατρείου των εκτάκτων, είδε άλλες δυο νοσοκόμες που γευμάτιζαν εκείνη την ώρα, ενώ όταν η κα. Μπακογιάννη προσπάθησε να τις ρωτήσει κάτι, η μια έφυγε σε άλλο δωμάτιο, ενώ η δεύτερη εμφανώς αγχωμένη της είπε ότι από το πρωί είναι στην εργασία της και απλά ξεκουράζεται λίγο, τρώγοντας μια μπανάνα. Η κα. Μπακογιάννη άρχισε τότε να διαμαρτύρεται έντονα, προκαλώντας την αντίδραση του χειρούργου που πήγε να την παρακαλέσει να ηρεμήσει και της τόνισε ότι θα την εξετάσει αυτός. Ο γενικός χειρούργος της ανέφερε πως είναι μόνοι τους πολλές ώρες και είναι δύσκολα τα πράγματα και γι’ αυτούς, ενώ η κα. Μπακογιάννη εμφανώς εκνευρισμένη από την αντιμετώπιση που είχε, αποχώρησε από το νοσοκομείο χωρίς τελικά να εξεταστεί.

«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο του Πύργου» τόνισε ολοκληρώνοντας την επικοινωνία μας η κα. Μπακογιάννη, που όπως ανέφερε έστειλε ήδη αναφορά για την αντιμετώπιση που είχε στο Νοσοκομείο Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα