Ελλάδα

Νέα λίστα 300 γιατρών που «λαδώθηκαν» από την Νovartis με 1.000 ως 5.000 ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων, είναι η ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα. Σε πρώτο στάδιο η ζημιά υπολογιζόταν περί τα 3 δισ. ευρώ, ποσό που ως επί το πλείστον αφορά κυρίως τη ζημία του ΕΟΠΥΥ, ωστόσο στην εξέλιξη της έρευνας των εισαγγελέων διαφθοράς το ποσό έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Εν τω μεταξύ, αυξάνεται και η λίστα με τους γιατρούς του δημοσίου αλλά και τους ιδιώτες οι οποίοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν από την Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έφοδο των εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρείας εντοπίστηκε νέα λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1.000 έως 5.000 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.

Σημειωτέον ότι μέχρι στιγμής εμπλέκονται τουλάχιστον 4.000 γιατροί στην υπόθεση οι οποίοι φέρονται να έχουν λάβει ανταλλάγματα από τη φαρμακευτική εταιρεία προκειμένου να συνταγογραφούν φάρμακα της εταιρείας.

Ως προς την εξέλιξη της προκαταρκτικής έρευνας, κατά πληροφορίες, ξεκίνησε νέος κύκλος καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων και μάλιστα ένας εξ αυτών έχει ήδη καταθέσει στους εισαγγελείς προσκομίζοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Πηγή: economy365.gr

Όλη η επικαιρότητα