Νέα μονάδα στον Πύργο από την «Αλφειός Ρόδι ΑΕ»

rodi.jpg

Τα εγκαίνια του εργοστασίου παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού χυμού ροδιού πραγματοποιεί στον Πύργο Ηλείας, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του εργοστασίου η εταιρεία Αλφειός Ρόδι ΑΕ.

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη βιομηχανική μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού χυμού ροδιού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επεξεργασίας 3.000 κιλών φρέσκου ροδιού την ώρα.

«Η γραμμή παραγωγής σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με τη συνεργασία Τούρκων και Ελλήνων τεχνικών επιστημόνων, στην Κωνσταντινούπολη και την Ξάνθη.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου “το εργοστάσιο, αποτελεί για  τις 207 οικογένειες – καλλιεργητές και μετόχους – της ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε., τον πρώτο μεγάλο σταθμό, ενός υπέροχου και τολμηρού ταξιδιού, ανάπτυξης και δημιουργίας στον πρωτογενή τομέα, που άρχισε πριν τέσσερα χρόνια στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Τότε, με φόντο την οικονομική κρίση και κόντρα στις αντιξοότητες, ιδρύσαμε την κοινωνική αυτό-διαχειριζόμενη πολύ-συμμετοχική επιχείρηση, την ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε., εφαρμόζοντας την ολοκληρωμένη διαχείριση και εκμετάλλευση του ροδιού και των παραγώγων του.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά, η οικογένεια της ΑΛΦΕΙΟΣ -ΡΟΔΙ Α.Ε., διαθέτει πάνω από 200 ροδώνες, με περισσότερα από 2.000 στρέμματα καλλιέργειας ροδιάς, της εξαιρετικής, πλούσιας σε αντιοξειδωτικά, ποικιλίας wonderful.

Ακολουθούμε αυστηρές και πραγματικές διαδικασίες πιστοποίησης, προωθούμε την ολιστική γεωργία και ήδη το νωπό προϊόν μας ταξιδεύει με ονοματεπώνυμο στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Εδώ και λίγο καιρό δοκιμαστικά και από την επομένη των εγκαινίων επίσημα και δυναμικά, η ελληνική αγορά και στη συνέχεια οι ξένες, υποδέχονται τον 100% φυσικό, 100% ποιοτικό και 100% ελληνικό χυμό του εργοστασίου μας, σε γυάλινη φιάλη των 250 ml.

Η λειτουργία του εργοστασίου μας, παράγει  ένα εξαιρετικό προϊόν, δίνει στην απασχόληση 50 θέσεις εργασίας, ενισχύει σημαντικά τον τζίρο δορυφορικών επιχειρήσεων και καθιστά βιώσιμη και κερδοφόρα την καλλιέργεια των ροδώνων των μετόχων μας και όχι μόνο”.