Ηλεία

Νέα πνοή στην τοπική ανάπτυξη

Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΒΑΡΟΥΞΗ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Του  Άγγελου Αγγελόπουλου

Πρώην Προέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας

Στην διάρκεια του δημοσίου μου βίου,  έχω παρέμβει στα επιχειρηματικά και πολιτικά κοινά με πλείστα άρθρα που αφορούσαν την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου μας και της χώρας μας.

Σήμερα όμως θέλω να αρθρογραφήσω  για ένα θέμα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Με την ευκαιρία της ανάδειξης του νέου επιστήμονα και πολύπλευρου επιχειρηματία Ελευθέριου Βαρουξή, στην θέση του Προέδρου της Επιμελητηριακής Εταιρίας Ανάπτυξης Ηλείας, θα ήθελα να σταθώ στην προσωπικότητα αυτού του νέου και την ικανότητά του να πληρώσει  επάξια τον  σημαντικό ρόλο στον οποίο αναδείχθηκε.

Ενδεχομένως κάποιος να αναρωτηθεί  αν ένας τόσο νέος, μπορεί να ηγηθεί αποτελεσματικά  σε αυτά τα καθήκοντα. Θεωρώ ότι οι παρακάτω επισημάνσεις μου, θα δώσουν καταλλήλως την απάντηση.

Καταρχήν η Επιμελητηριακή Εταιρία  Ανάπτυξης Ηλείας ιδρύθηκε και λειτούργησε επί  προεδρίας μου, στην λογική ότι χρειάζεται ένα ξεχωριστός και ευέλικτος οργανισμός, για να αναπτύσσει αυτοτελείς αναπτυξιακές δράσεις, να διεκδικεί  και να υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα στην υπηρεσία της ηλειακής  επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Τούτο προέκυψε από την  χρόνια εμπειρία μου ως πρόεδρος  του Επιμελητηρίου, μέσα από  πλειάδα επαφών με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, σε ελληνικό  και διεθνές επίπεδο  και την συμμετοχή μου σε διεθνή φόρουμ και συνέδρια. Στο πλαίσιο αυτό επί προεδρίας μου αναλάβαμε το πρώτο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «in nova net”.

Στο πρόσωπο του Λευτέρη Βαρουξή βλέπω λοιπόν, τη νέα γενιά δραστήριων Ηλείων, που μπορούν να πάνε μπροστά αυτό τον τόπο. Πέρα από  τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, προϊόν και της οικογενειακής του ανατροφής, που πλαισιώνεται από  μία ευγενική συμπεριφορά, είναι  οι πολύπλευρες σπουδές του. Με πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακά ΜΒΑ στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και  Mass Communications στο London Metropolitan University, έχει βάλει  τα γνωστικά «θεμέλια» για μια  λαμπρή καριέρα. Πράγματι η άμεση δραστηριοποίησή του στον επαγγελματικό στίβο, συνοδεύτηκε  από την ταχύτατα επιχειρηματική του εξέλιξη.  Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν και  καθορίζουν το δυναμικό του προφίλ,  του νέου επιχειρηματία, δραστήριου πολίτη έτοιμου να προσφέρει στους συνανθρώπους  του, στην οικονομία, αλλά γιατί όχι και ευρύτερα στα κοινά.

Δεν  επαναπαύτηκε  στις δάφνες  των επιχειρηματικών επιτευγμάτων της οικογένειάς του, αλλά με εφόδιο την πολύπλευρη κατάρτισή του, άνοιξε  νέους επιχειρηματικούς δρόμους, δημιουργώντας συνεργασίες και παρέχοντας  υπηρεσίες,  σε νέες αγορές  σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Γνωρίζω από  «πρώτο χέρι» όλες  τις απαιτήσεις, που χρήζει  μια τέτοια θέση, καθώς και την  πολύπλευρη κατάρτιση  που  είναι απαραίτητη για την λειτουργία της. Τούτο  το δικαίωμα, μου το δίνει η συμμετοχή μου στην Γνωμοδοτική Επιτροπή αξιολόγησης Επενδυτικών Ευρωπαϊκών προτάσεων της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος και η ιδιότητά μου ως Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων των περιφερειών Δ. Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων νήσων επί σειρά  πολλών ετών.

Γι’ αυτό λοιπόν η ανάδειξη του Λευτέρη Βαρουξή, στη θέση του Προέδρου της  Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρίας, είναι μια «επένδυση» στην αναπτυξιακή πορεία της ηλειακής οικονομίας, η οποία συνεπικουρούμενη από όλους εμάς  πού  στηρίζουμε χρόνια την τοπική οικονομία, αλλά και από  εμένα  ιδιαίτερα   που έχω αναδειχθεί σε  μέλος  του σημερινού  Δ.Σ. της Εταιρίας .

Είμαι πεπεισμένος  ότι ο Λευτέρης Βαρουξής,  θα δώσει νέα ώθηση στο έργο της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρίας, που θα λειτουργήσει μεγεθυντικά, στην γενικότερη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Όλη η επικαιρότητα