Καιρός

Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ: Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε η ΕΜΥ, που σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου που εκδόθηκε την Τρίτη διευκρινίζει πως τα φαινόμενα που ήδη εκδηλώνονται στην κεντρική και βόρεια χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης θα ενταθούν και οι βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από ριπαίους θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Τα πιο έντονα φαινόμενα την Τετάρτη (10-07-2019) θα εκδηλωθούν από τις 21:00 έως και τα μεσάνυχτα στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων θα είναι εντονότερη από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (10-07-2019) μέχρι και την Πέμπτη στις 3 το πρωί και θα επηρεαστούν περισσότερο οι νομοί ΘεσσαλονίκηςΧαλκιδικήςΣερρώνΚιλκίςΚαβάλαςΔράμαςΞάνθης και Ροδόπης, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται οι υπόλοιπες βόρειες περιοχές.

Πρέπει να τονιστεί ότι έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης (11-07-2019), από 03 έως 06 πμ, το μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεαστούν η Ημαθία, η Πιερία, οι Βόρειες Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, η Βόρεια και Κεντρική Εύβοια καθώς και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν στο Βόρειο Αιγαίο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος από τις 9 το πρωί και μετά.

Σημειώνεται ότι αν κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουμε με συμπληρωματικά στοιχεία και ανακοινώσεις. Για την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού μπορείτε να ανατρέξετε στην πρόγνωση του καιρού των πολλών ημερών της ΕΜΥ, ενώ από την ιστοσελίδα (www.emy.gr) μπορείτε να δείτε τα προγνωστικά προϊόντα, όπως αυτά παράγονται από τα ατμοσφαιρικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται επιχειρησιακά.

Συστήνεται επίσης να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Όλη η επικαιρότητα