Categories: WEB tvΗλεία

Νέα προσπάθεια εξαπάτησης επαγγελματιών στον Πύργο

Share

Σχεδόν καθημερινή είναι η προσπάθεια διάφορων επιτήδειων να ξεγελάσουν επαγγελματίες στον Πύργο και σε όλη την Ηλεία και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά πόσα και δυστυχώς αρκετές φορές πετυχαίνουν το στόχο τους, καθώς οι επαγγελματίες δεν δείχνουν την απαραίτητη προσοχή και πέφτουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης.

Το τελευταίο παρόμοιο συμβάν έγινε χθες και μάλιστα κάποιος «πονηρός» προσπάθησε να ξεγελάσει ακόμη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη, που αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Επικοινωνεί κάποιος από τα παραπάνω τηλέφωνα 694ΧΧΧΧΧΧ2 και 694ΧΧΧΧΧΧΧ1 και λέει ότι θέλει να ψωνίσει μια ραπτομηχανή και γενικά εμπόρευμα και σας στέλνει ένα email και σας καθοδηγεί να το ανοίξετε και να πατήσετε σε έναν σύνδεσμο, ώστε να σας μεταφέρει τα λεφτά στο λογαριασμό σας.

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί είναι απατεώνας και το έχει κάνει ήδη σε 5 μαγαζιά SINGER.

Μην ανοίξετε το email και φυσικά ΜΗΝ πατήσετε πάνω στο Link.

Θα χακάρει το τραπεζικό σας λογαριασμό και θα σας πάρει τα διαθέσιμα υπόλοιπα που έχετε μέσα».

Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου για αυτό το θέμα και μας τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι προσπάθησαν να με ξεγελάσουν, αλλά ευτυχώς αυτό δεν έγινε τελικά. Το ότι ήταν απάτη το διασταύρωσα με την εταιρία στην Αθήνα και μάλιστα εκτός από εμένα προσπάθησαν να ξεγελάσουν και άλλους τρεις επαγγελματίες, με τους οποίους μίλησα και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι. Αυτό που θέλω να πω είναι να μην ξεγελιούνται οι επαγγελματίες, αφού οι τράπεζες δεν ζητούν ποτέ κωδικούς».

Για την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα του Πύργου

Όσον αφορά την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα του Πύργου, εν μέσω εκπτώσεων, ο κ. Ξανθούλης τόνισε.

«Υπάρχει κίνηση, όμως δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι, σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Και αυτό διότι οι καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί λόγω της ενεργειακής κρίσης και δεν ξοδεύουν, αφού θέλουν να δουν τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβριο και μετά».

Για την «Λευκή Νύχτα»

Τέλος για τις προετοιμασίες που γίνονται από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου για την Λευκή Νύχτα, ο κ. Ξανθούλης πρόσθεσε.

«Πέρα από την κύρια συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, έχουν κλειστεί και τέσσερα τοπικά συγκροτήματα που θα παίξουν σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης, καθώς και DJ για να έχει όλος ο Πύργος μουσική. Κουβεντιάζουμε ακόμη με κάποιους ξυλοπόδαρους και κλόουν για να γυρίζουν στην πόλη, ενώ για παραστάσεις καραγκιόζη δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιον».