Ελλάδα

Νέα πρόστιμα σε μπαρ – «Καμπάνες» 32.000 ευρώ σε Ρέθυμνο, Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

Μετά τα πρόστιμα και τα λουκέτα σε παραλιακή και Γκάζι, ήρθαν η σειρά των μπαρ στην επαρχία.

Ειδικότερα οι επιθεωρητές-Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. και Επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε την Παρασκευή 12.06.2020 διεξήγαγαν ελέγχους κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες σε νυχτερινά κέντρα της Πάτρας και του Ρεθύμνου Κρήτης με αντικείμενο την ορθή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του SARS COV-2.

Κατά τον έλεγχο κατεγράφησαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 32.000€ καθώς και η κύρωση της αναστολής λειτουργίας για τριάντα ημέρες (30) για τη μη τήρηση της ορθής αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια καταστήματος.

Πρόστιμα ύψους 12.000 ευρώ σε δύο νυχτερινά κέντρα στην Πάτρα

Στην Πάτρα, ο έλεγχος διενεργήθηκε από τις 23:00 έως τις 04:00 τα ξημερώματα σε πέντε (5) συνολικά Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (μπαρ) του Δήμου Πατρέων . Σε δύο (2) νυχτερινά κέντρα επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 12.000€ και 10.000€ αντίστοιχα, για υπέρβαση του αριθμού των ατόμων που μπορούσαν να βρίσκονται στο χώρο βάσει της επιφανείας τους, καθώς και το μέτρο της αναστολής λειτουργίας τους για τριάντα (30) ημέρες.

Πρόστιμο σε ένα κέντρο για υπέρβαση αριθμού ατόμων

Στο Ρέθυμνο, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τις 23:00 έως τις 04:00 τα ξημερώματα σε έξι ( 6) συνολικά Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (μπαρ) του Δήμου Ρεθύμνου Κρήτης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000€ σε ένα (1) νυχτερινό κέντρο για υπέρβαση του αριθμού των ατόμων που μπορούσαν να βρίσκονται στο χώρο βάσει της επιφανείας του, καθώς και το μέτρο της αναστολής λειτουργίας του για τριάντα (30) ημέρες.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμούς και τη στήριξη των εργαζομένων.

via

Όλη η επικαιρότητα