WEB tv Ηλεία

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε ο «μακελάρης» της Ανδραβίδας – Τι δηλώνει ο δικηγόρος του (vid)

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, δήλωσε πως ο πελάτης του «δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον», πως «δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του» και πως «λυπάται πολύ».
Ακούστε το άρθρο

Νέα προθεσμία, ζήτησε και έλαβε ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του στυγερού φονικού στην Ανδραβίδα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο αυτεπαγγέλτως διορισθείς συνήγορος του, κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, δήλωσε πως ο πελάτης του «δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον», πως «δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του» και πως «λυπάται πολύ». Στο ερώτημα, εάν έδωσε στον ίδιο μια απάντηση σχετικά με τις δολοφονίες των δύο παιδιών, ενός και δύο ετών, ο κ. Ανδριόπουλος δήλωσε πως όπως ισχυρίζεται και στην ομολογία του, «δεν θυμάται», ενώ παραδέχεται πως σκότωσε το ζευγάρι… όμως όπως λέει, «ο λόγος δεν ήταν τα χρήματα, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό».

Ακούστε όσα δήλωσε:

Νωρίτερα ο δράστης αποδοκιμάστηκε έντονα, κατά την άφιξη του στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Το σοκαριστικό χρονικό του τετραπλού φονικού

Ως ένα ιδιαίτερα ειδεχθές έγκλημα χαρακτήρισε την τετραπλή ανθρωποκτονία  που συγκλόνισε το πανελλήνιο στην Ανδραβίδα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης,  κατά τη διάρκειας της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, παρουσιάζοντας την εξιχνίαση του πρωτοφανούς αγριότητας εγκλήματος, παρουσία του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Χαράλαμπου Πατσούρη και του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας Χρήστου Αλεξανδρόπουλου.

Όπως είπε ο κ. Μαρτζάκλης, η εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν άμεση με την σύλληψη του 60χρονου το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στον Πύργο, αφού όμως είχε προηγηθεί ο εντοπισμός του αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Πάτρα και η προσαγωγή του στην Δ.Α Αχαΐας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, «η εξιχνίαση του εγκλήματος και η σύλληψη του δράστη, είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας και με κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι του στυγερού εγκλήματος…

Όσον αφορά το χρονικό του στυγερού εγκλήματος ο Δ.Β μετέβη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (2 Μαρτίου), σε σπίτι ιδιοκτησίας του στην Ανδραβίδα , που ενοικίαζε σε ζευγάρι αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν με τρία ανήλικα παιδιά και με τη χρήση πυροβόλου όπλου, τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο αλλοδαπό πατέρα των δύο παιδιών, την 37χρονη αλλοδαπή σύζυγό του, ενώ παράλληλα προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο, με απόφραξη των αεροφόρων οδών, στα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας ενάμιση και δυόμιση ετών, αντίστοιχα.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης πυροβόλησε το ζευγάρι στο κρεβάτι την στιγμή που κοιμόταν.

Ο 60χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε το μαξιλάρι ως σιγαστήρα για να μην ακουστεί ο θόρυβος, ενώ τον σύζυγό της τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι για να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος μετέφερε τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρέιλερ ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του, που εφάπτεται, στο σπίτι που ενοικίαζε το ζευγάρι.

Επιπλέον, ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε εναποθέσει δίπλα από το τρέιλερ, επάνω σε κλινοσκεπάσματα, τη σορό του δυόμιση ετών παιδιού των θυμάτων, ενώ η σορός του ενάμιση ετών αγοριού, εντοπίστηκε από τον 10χρονο γιο της 37χρονης, στο εσωτερικό του σπιτιού, την στιγμή που επέστρεφε σε αυτό.

Το μικρότερο τέκνο των θυμάτων μεταφέρθηκε με ιδιωτικά μέσα πολιτών, στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 60χρονος αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε πεζός, προς την οικία του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από τον τόπο του εγκλήματος, όπου επιβιβάστηκε σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τράπηκε σε φυγή. Για τον εντοπισμό του και την προσαγωγή αρχικά του δράστη, συγκροτήθηκαν άμεσα ειδικά συνεργεία ελέγχων από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας, που αναπτύχθηκαν στις ευρύτερες περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας.

Εντοπισμός στην Ανδραβίδα και σύλληψη στην Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο 60χρονος ήταν ο άνδρας που μετέβη στην οικία του στην Ανδραβίδα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, φορώντας κουκούλα, πιθανώς για να πάρει χρήματα, ρούχα και προσωπικά του αντικείμενα.

Ωστόσο έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή. Άμεσα σήμανε συναγερμός και το σπίτι του περικυκλώθηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Περιμετρική Οδό Πατρών, στο ύψος του Παμπελοποννησιακού Σταδίου λίγο μετά τις 12 το βράδυ, σε κοινή επιχείρηση των αστυνομικών της Αχαΐας και της Ηλείας. Μόλις έπεσε στο μπλόκο της αστυνομίας σήκωσε τα χέρια και ψηλά, βγήκε από το αγροτικό φορτηγάκι που οδηγούσε και στη συνέχεια προσήχθη στη Δ.Α Αχαΐας.

Το κρυμμένο όπλο

Το όπλο του εγκλήματος εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τις Αρχές σε πολυκατοικία στην Πάτρα σε σημείο που υπέδειξε ο 60χρονος, μέσα σε τσαντάκι και επιμελώς κρυμμένο σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας. Πρόκειται για ένα πιστόλι των 9mm, με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, δώδεκα φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και τρία φυσίγγια διαμετρήματος 0,45. Μετά από βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση, που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το πιστόλι που βρέθηκε, ταυτοποιήθηκε ως το πυροβόλο όπλο, με το οποίο ο δράστης διέπραξε τις δύο ανθρωποκτονίες. Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 60χρονου στην Ανδραβίδα οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Ο Απόστολος Μαρτζάκλης συνεχάρη τους διευθυντές των διευθύνσεων αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας, τους διευθυντές, το διοικητή και το προσωπικό της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, του τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας και της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, διότι, όπως είπε, «συνεργάστηκαν άμεσα, επίμονα και μεθοδικά για την εξιχνίαση των ανθρωποκτονιών και τη σύλληψη του δράστη».

Επίσης, ευχαρίστησε την διευθύντρια και το προσωπικό της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, καθώς και την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών για την άμεση, όπως τόνισε, ανταπόκρισή τους και την ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική συμβολή τους στις έρευνες.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα