Ενέργεια Οικονομία

Νέα σελίδα για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο κεφάλαιο για τις έρευνες στους υδρογονάνθρακες ξεκινά στην Ελλάδα μετά από τουλάχιστον 15 έτη στασιμότητας με την πολιτική ηγεσία και τους φορείς της αγοράς να δηλώνουν έτοιμοι να εντατικοποιήσουν τις διαδικασίες για έρευνες κυρίως στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης.

«Έχουμε κάνει πολύ καλή νέα αρχή που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πάει σε άλλη κλίμακα, οικονομικά και γεωπολιτικά», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Πετρελαίου που διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.  Ο κ. Σταθάκης είπε ότι προχωράμε στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να διευκολυνθεί το διεθνές και εθνικό ενδιαφέρον των επενδυτών με βασικό στόχο να μειωθεί το διάστημα από την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων.

«Δεν ακούστηκαν ούτε θα ακουστούν πανηγυρισμοί πρώιμοι, ούτε έσοδα εκατομμυρίων», ανέφερε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει συγκεκριμένη στρατηγική για να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στον τομέα των υδρογονανθράκων. Το ενδιαφέρον των ερευνών εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και λαμβάνει υπ’ όψιν και το νέο πλαίσιο ερευνών σε σχέση με την Κύπρο, το Ισραήλ κλπ όπως σημείωσε.

Πηγή: insider.gr

Όλη η επικαιρότητα