Ελλάδα

Μυτιλήνη: Ισχυρός μετασεισμός 5,2R στη Λέσβο

Ακούστε το άρθρο

Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:50 το βράδυ του Σαββάτου στο θαλάσσιο χώρο 31 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης ή σε απόσταση 256 χιλιομέτρων ανατολικά- βορειοανατολικά της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι στις 5:40 το πρωί του Σαββάτου είχε σημειωθεί μετασεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ για την οποία ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Λέκκας Ευθύμιος, που μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, είπε ότι πρόκειται για ένα σεισμό στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η μετασεισμική ακολουθία κρίνεται αρκετά πλούσια σε φυσιολογικά πλαίσια. Ίσως θα μπορούσε να είναι λίγο πιο αυξημένη, αναφορικά με τις διεθνείς μελέτες που υπάρχουν για την εξέλιξη των γεωδυναμικών συμβάντων στην περιοχή αυτή.

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του Ευθύμιου Λέκκα, αλλά και των υπολοίπων ειδικών επιστημόνων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε το Σάββατο, έγινε εκτενής αναφορά σε σημαντικά θέματα με πρώτο αυτό της περίπτωσης της Βρίσας που καταστράφηκε και η οποία πλέον θεωρείται παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο που θα μελετηθεί το επόμενο διάστημα από τους ειδικούς.

Όπως τόνισαν όλοι, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Βρίσα δέχτηκε σεισμική ενέργεια ισχύος που αντιστοιχεί με 9 της αντίστοιχης κλίμακας, ενώ άλλες πολύ κοντινές περιοχές και οικισμοί, δεν δέχθηκαν αντίστοιχη επιβάρυνση.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα