Ελλάδα

Νέα συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης – Στο «μικροσκόπιο» οι άνδρες που προσήλθαν στη ΓΑΔΑ

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινά για την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.
Ακούστε το άρθρο

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινά για την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Καθοριστικής σημασίας κρίνονται η νέα συμπληρωματική κατάθεση που θα κληθεί να δώσει η ανήλικη, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών και οι άνδρες που προσήλθαν αυτοβούλως, τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη ΓΑΔΑ.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις – Νέος κύκλος συλλήψεων

Συνολικά 10 είναι τα άτομα που έχουν παρουσιαστεί στις Αρχές και έχουν αναφέρει πως είχαν έρθει σε επαφή διαδικτυακή με το άτομο που χειριζόταν το προφίλ για λογαριασμό της 12χρονης. Γίνεται περαιτέρω έρευνα τόσο στα κινητά τους τηλέφωνα που έχουν κατασχεθεί προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχαν συναντηθεί με το κορίτσι για να ασελγήσουν στο κορίτσι. Εντός των επόμενων ημερών, ενδεχομένως και σήμερα, η 12χρονη αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση. Θα της δείξουν φωτογραφίες ατόμων που έχουν ταυτοποιήσεις προκειμένου να αναγνωρίσει αν ανάμεσά τους βρίσκονται άτομα, που όπως είχε αναφέρει και στην αρχική της κατάθεση, την είχαν αναγκάσει να πάνε στο ΙΧ αυτοκίνητό τους και να την βιάσουν.

Αν και εφόσον αναγνωριστούν από την 12χρονη θα ξεκινήσει άμεσα νέος κύκλων συλλήψεων.

Παράλληλα έχουν ταυτοποιηθεί και οι 212 που έχουν στείλει μήνυμα στο προφίλ που είχε δημιουργηθεί για λογαριασμό της 12χρονης κι έχουν οι αστυνομικοί τα IP τους. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κινητά τηλέφωνα και φωτογραφίες.

Οι ηλικίες ποικίλλουν, πρόκειται για άτομα 20-25 ετών αλλά και ακόμα μεγαλύτερα 60-65 ετών.

Την ίδια ώρα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου, σε συνεργασία διαφόρων υπουργείων, το οποίο σύντομα θα οδηγηθεί στη Βουλή. Περιλαμβάνει σειρά δράσεων όπως τη δημιουργία του ινστιτούτου προστασίας του παιδιού, που θα επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα πρόληψης για τέτοια περιστατικά.

«Η κυβέρνηση ανέθεσε, μελέτησε και εκπόνησε ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε στην κυβερνητική επιτροπή και πολύ σύντομα θα αναρτηθεί στη Διαύγεια και θα εισαχθεί στη Βουλή για να αποτελέσει τον νόμο που θα αποτελεί ένα συντονιστικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτών των περιστατικών», επεσήμανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επτά».

Όλη η επικαιρότητα