Πολιτική

Νέα σύνθεση στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής

Ακούστε το άρθρο

Σε ανασυγκρότηση της επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης προχώρησε το Προεδρείο της Βουλής μετά την λήξη της θητείας μελών της που εκπροσωπούν τους δικαστικούς θεσμούς.

Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες παραμένει η Τασία Χριστοδουλοπούλου με αναπληρωτή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Συρίγο.

Τα υπόλοιπα μέλη έχουν ως εξής: Γιώργος Κοντός, Αρεοπαγίτης (αναπληρωτής: Θανάσης Καγκάνης, Αρεοπαγίτης), Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αναπληρωτής: Κώστας Παραθύρας του Νικολάου, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου), Αριστόβουλος – Γεώργιος Βώρος, Σύμβουλος της Επικρατείας (αναπληρωτής: Παναγιώτης Χαμάκος του Νικολάου, Σύμβουλος της Επικρατείας), Θόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (αναπληρωτής: Γιώργος Πάσχας), Άννα Ζαΐρη, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (αναπληρωτής: Ιωάννης Αγγελής, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου), Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη (αναπληρωτής: Γιώργος Μόσχος, αναπληρωτής του Συνηγόρου του Πολίτη).

Στην επιτροπή παραμένει ο Σπύρος Λάππας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ με αναπληρωτή τον Αντώνη Μπαλωμενάκη επίσης του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπρόσωπος της ΝΔ παραμένει ο βουλευτής Κώστας Τσιάρας με αναπληρωτή το γαλάζιο βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα