Ηλεία

Νέα σύσκεψη των εργατικών σωματείων της Ηλείας

Νέα σύσκεψη χθες των εργατικών σωματείων για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης που θα γίνει στις 9 Νοέμβρη.
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης που θα γίνει στις 9 Νοέμβρη, προχώρησαν χθες τα εργατικά σωματεία της Ηλείας, στο συνεδριακό κέντρο της περιφερειακής ενότητας.

Τα σωματεία τα οποία παραβρέθηκαν χθες στη σύσκεψη ήταν ο Σύλλογος εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας &  Ζαχάρως, η ΕΛΜΕ Ηλείας, το Σωματείο Εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα νομού Ηλείας, το συνδικάτο οικοδομών νομού Ηλείας, οι σύλλογοι συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου, ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πύργου, ο σύλλογος συνταξιούχων του πρωτοδικείου Αμαλιάδας και ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης την απεργιακή κινητοποίηση υποστήριξαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, αλλά και οι τοπικοί αγροτικοί σύλλογοι.

«Όλοι οι σύλλογοι θα παρευρίσκονται και θα συμμετάσχουν στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουμε μέχρι και τις 9 Νοέμβρη» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκος Λοχοβίτης, που για μια ακόμη φορά έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και σε όλους τους φορείς για να οργανωθεί καλύτερα η γενική απεργία, πού έχει προκηρυχτεί για τις 9 Νοέμβρη.

«Είμαστε βέβαιοι ότι στην πορεία, όπως έχει δείξει και η εμπειρία των προηγούμενων κινητοποιήσεων, θα προστεθούν και άλλα σωματεία, γιατί τα θέματα που μας απασχολούν είναι κοινά για όλους, όχι μόνο για τους εργαζομένους, αλλά και για τους συνταξιούχους, για όλη την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ακολούθως κ. Νίκος Λοχοβίτης που αναφέρθηκε στην εισήγηση του για το λόγο τον οποίο συγκεντρώθηκαν χθες τα σωματεία του νομού Ηλείας.

Κλιμάκωση της δράσης κινητοποιήσεων  

Επίσης για να κλιμακωθεί η δράση θα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των συνταξιοδοτικών οργανώσεων για την κατάσταση στα νοσοκομεία και στα θέματα υγείας, «όπου στο νομό μας είναι αποκαρδιωτική η εικόνα και ουσιαστικά έχουμε νοσοκομεία στα χαρτιά» δήλωσε επιπλέον ο κ. Λοχοβίτης.

Έτσι έγινε πρόταση για συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει το πρωί στις 18 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία του Πύργου και πιθανόν θα γίνει και μία παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου. Ακόμη προτάθηκε να γίνει και μία ακόμη κινητοποίηση μετά από αυτή για την υγεία, για τα θέματα της ακρίβειας, αφού εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον σε 800 είδη.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Λοχοβίτης ανέφερε ότι, «για να δοθεί μία ηχηρή απάντηση ότι έως εδώ δεν πάει άλλο».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων σχετικά με την οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοεμβρίου, πού θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 11:30 το πρωί.

Όλη η επικαιρότητα