Ηλεία

Νέα τριήμερη απεργία για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Βολές κατά του διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας στην χθεσινή Γενική Συνέλευση

Ακούστε το άρθρο

Νέα τριήμερη απεργία, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, προκήρυξε χθες το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με την στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε συνέχεια της 48ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Μία κίνηση- απάντηση στο ‘εντέλλεσθαι’ που έδωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου κ. Κώστας Διαμαντόπουλος για μετακίνηση νοσηλευτριών από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου, τις πέντε ημέρες που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας λόγω εργασιών.

Και εσωτερική τριβή

Χθες το απόγευμα συγκλήθηκε εκ νέου έκτακτη Γενική Συνέλευση από το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στην διάρκεια της οποίας ειπώθηκαν πολλά και εξαπολύθηκαν βολές κατά του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας αλλά και του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, ενώ υπήρξαν βολές και κατά εργαζομένων εντός του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, καθώς όπως καταγγέλθηκε κατά την διάρκεια της συνέλευσης πίεσαν και εκφόβισαν νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Το θέμα αυτό άλλωστε, που έχει προκαλέσει εσωτερική τριβή, φαίνεται ότι δεν κλείνει εδώ καθώς ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος προανήγγειλε σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης εντός της Μεγάλης Εβδομάδας και εκεί αναμένεται να ειπωθούν πολλά.

Ανησυχία

Ο ίδιος κατά την διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσες έκανε εκτενή αναφορά στο πώς έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο, υπογράμμισε ότι ενώ είχε εξαρχής αποφασιστεί ότι τις ημέρες που θα ήταν κλειστό το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας το προσωπικό θα βρισκόταν σε κανονική άδεια και ότι εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία συνεννόηση ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας έστειλε ‘εντέλλεσθαι’ γι’ αυτό και προκλήθηκε αυτή η αντίδραση. Ο κ. Μιχαλόπουλος χαρακτήρισε εσκεμμένη την συγκεκριμένη ενέργεια και την ενέταξε σε ένα σχέδιο υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και διατύπωσε για ακόμη μία φορά τους φόβους του για το ‘αύριο’, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην συνέλευση ανέφεραν ότι δεν έχουν αρνηθεί να βοηθήσουν το Νοσοκομείο του Πύργου, το έχουν κάνει πολλές φορές, και γιατροί εφημερεύουν εκεί, εν αντιθέσει με το Νοσοκομείο του Πύργου το οποίο δεν έχει στηρίξει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας όποτε και αν ζητήθηκε. Επισημάνθηκε δε ότι το Νοσοκομείο του Πύργου στην παρούσα φάση δεν ζητά επτά άτομα νοσηλευτικό προσωπικό αλλά τουλάχιστον 15!

Παράλληλα ο κ. Μιχαλόπουλος εξήγησε εκτενώς τι σημαίνει απεργία και τι συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και με δεδομένο ότι ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες περί κλήσεων σε απολογία των απεργούντων, ο ίδιος προκάλεσε δημόσια τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια για να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία.

«Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας έπρεπε να είχε ακούσει τα προβλήματα και να έχει κάνει διάλογο με το προσωπικό και με το Σωματείο και όχι με μεμονωμένα άτομα. Οι δηλώσεις που έκανε είναι ανέντιμες. Εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε χρέος να στηρίξουμε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, γιατί το έχει ανάγκη ο κόσμος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλόπουλος.

Γ. Λυμπέρης: «Δεν πάω για καριέρα»

Στην συνέλευση το παρών έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος Ήλιδας και γιατρός του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και δήλωσε δίπλα στους εργαζόμενους σε οτιδήποτε χρειαστούν, ενώ αφού άφησε αιχμές σε βάρος όσων υπαλλήλων έκαναν παρεμβάσεις στους συναδέλφους τους προκειμένου να φοβηθούν και να πάνε στο Νοσοκομείο του Πύργου, εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας του κ. Διαμαντόπουλου και ουσιαστικά απάντησε σε αυτά που του επέρριψε ο διοικητής, ξεκαθαρίζοντας ότι στην ηλικία των 62 ετών δεν έχει ανάγκη να κάνει καμία καριέρα και είπε μεταξύ άλλων: «Δεν θα επιτρέψω όσο στέκομαι, γιατί υπήρχε πάντα ένας πυρήνας στον Πύργο που έλεγε να κλείσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και σε αυτή τη λογική και κάποιοι γενίτσαροι όπως ο διοικητής του Νοσοκομείου του Πύργου, να κάνουν γυμναστική στο προσωπικό της Αμαλιάδας. Εγώ θα είμαι παρών με οποιονδήποτε τρόπο».

Να σημειωθεί ότι στην συνέλευση παρευρέθηκε και ο Γενικό σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Χρήστος Σουγλέρης, ο οποίος δήλωσε ότι η Ομοσπονδία είναι στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, σημειώνοντας το νόμιμο της απεργίας.

Όλη η επικαιρότητα