Categories: Κόσμος

Νέα Υόρκη: Άνδρας γρονθοκόπησε γυναίκα ασιατικής καταγωγής πάνω από 100 φορές – Κατηγορείται για εγκλήματα μίσους

Share

Αντιμέτωπος με πολλαπλές κατηγορίες σχετικά με εγκλήματα μίσους είναι ο άνδρας που φέρεται να εμφανίζεται σε βίντεο παρακολούθησης να γρονθοκοπεί μια ηλικιωμένη γυναίκα ασιατικής καταγωγής περισσότερες από 100 φορές και να πατά το σώμα της στο Γιόνκερς της Νέας Υόρκης.

Ο Τάμμελ Έσκο, 42 ετών, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού ως έγκλημα μίσους, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε δεύτερο βαθμό, επίθεση σε πρώτο βαθμό ως έγκλημα μίσους, επίθεση σε πρώτο βαθμό, αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες για επίθεση σε δεύτερο βαθμό ως έγκλημα μίσους και τρεις κατηγορίες για επίθεση σε δεύτερο βαθμό, σύμφωνα με το CNN. Οι κατηγορίες του αποδόθηκαν την Τρίτη.

Ο ίδιος δηλώνει αθώος και κρατείται χωρίς εγγύηση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου του εισαγγελέα του Westchester. Η επόμενη δικάσιμος έχει προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου.

Το βίντεο που κατέγραψε κάμερα παρακολούθησης και δημοσιεύτηκε από την αστυνομία του Γιόνκερς δείχνει τη βάναυση επίθεση της 11ης Μαρτίου, η οποία έλαβε χώρα αφού η 67χρονη γυναίκα, η οποία είναι Φιλιππινέζικης καταγωγής, φέρεται να πέρασε δίπλα από τον Έσκο. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, την αποκάλεσε «ασιατική σκ@@α» λίγο πριν την επίθεση.

Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να μπαίνει στον προθάλαμο της πολυκατοικίας της και να βάζει τα κλειδιά της στην πόρτα καθώς ο Έσκο φέρεται να μπαίνει στο κτίριο πίσω της και να τη χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι, χτυπώντας τη στη συνέχεια και στο έδαφος.

Αφού έπεσε στο έδαφος, ο Έσκο τη γρονθοκόπησε περισσότερες από 100 φορές, την πάτησε επανειλημμένα στο σώμα και την έφτυσε, σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία αφορά κακουργηματική πράξη.

Η γυναίκα υπέστη αιμορραγία στον εγκέφαλο και πολλαπλά κατάγματα στο πρόσωπο, μεταξύ άλλων τραυματισμών, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, χιλιάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πέσει θύματα αντιασιατικών περιστατικών, από λεκτική κακοποίηση έως σωματικές επιθέσεις.

Από τις 19 Μαρτίου 2020 έως τις 31 Μαρτίου 2022, αναφέρθηκαν σχεδόν 11.500 περιστατικά μίσους εναντίον Αμερικανών ασιατικής καταγωγής και κατοίκων των νησιών του Ειρηνικού στο Stop AAPI Hate, μια οργάνωση που παρακολουθεί αναφορές ρατσισμού και διακρίσεων σε βάρος Αμερικανών ασιατικής καταγωγής και κατοίκων του Ειρηνικού.