Categories: Κόσμος

Νέα Υόρκη: Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο 52χρονος που επιτέθηκε σε 55χρονο – Σε κώμα το θύμα

Share

Ο ύποπτος, που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε βάναυσα έναν άλλο άνδρα σε μια απρόκλητη επίθεση έξω από ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης, βρίσκεται ξανά στο δρόμο, καθώς οι κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, που αντιμετώπιζε έχουν υποβαθμιστεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπούι Βαν Φου αφέθηκε ελεύθερος την Πέμπτη και βρίσκεται υπό επιτήρηση. Ο 52χρονος αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για επίθεση και παρενόχληση, οι οποίες είναι πλημμελήματα. Δεν είναι σαφές γιατί υποβαθμίστηκαν οι κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το βίαιο περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής (12/08) έξω από εστιατόριο. Στις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας φαίνεται ο 52χρονος να πλησιάζει το ανυποψίαστο θύμα πριν το χτυπήσει με δύναμη στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Το 52χρονο θύμα κατέρρευσε και χτύπησε με δύναμη στο έδαφος, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι έχει κάταγμα στο κρανίο, σπασμένη κλείδα και αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε ιατρικό κώμα με εγκεφαλικές κακώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο αδερφός του Κορτέζ, Χουάν, είπε στο NBC New York ότι ο αδερφός του “βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Απλώς ζητάμε από τον Θεό να τον βοηθήσει, καθώς το δικαστικό σύστημα να είναι σκληρό”.

“Ο αδερφός μου είναι σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας αυτών των εγκληματιών που περπατούν στο δρόμο. Δεν το εύχομαι αυτό σε κανέναν”, είπε ο Χουάν Κορτέζ. “Το μόνο πράγμα που θέλω δικαιοσύνη είναι για τον αδερφό μου. Προφανώς αυτό το άτομο έχει ποινικό μητρώο”.

Συγκεκριμένα, ο Μπούι Βαν Φου έχει ποινικό μητρώο από 1989, ενώ από το 2015 είναι ελεύθερος με αναστολή για βιασμό υπό την απειλή όπλου που είχε διαπράξει το 1994.