Ηλεία Ομογένεια

Νέα Υόρκη: Η παρέλαση με την Προεδρική Φρουρά του Πύργιου Εύζωνα Θοδωρή Τσακριλή

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή των Ελλήνων ομογενών πραγματοποιήθηκε και φέτος στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης (στο Μανχάταν), η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο έτσι και φέτος χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, παρέλασαν, την Κυριακή 14 Απριλίου, με τις κοινότητες, τα σχολεία, τους συλλόγους κι άλλους οργανισμούς της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ενώ χιλιάδες ήταν κι αυτοί που την παρακολούθησαν από τα πεζοδρόμια, κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες.

Την παρέλαση «άνοιξαν» οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Πύργιος Θοδωρής Τσακριλής, γιός του Γιάννη Τσακριλή και της Μάρθας Περέσογλου.

Ξεχωριστή εμπειρία για τον Πυργιώτη εύζωνα της Προεδρικής φρουράς, Θοδωρή Τσακριλή, η συμμετοχή του στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται πως ο Θοδωρής Τσακριλής πήρε τον γαλάζιο μπερέ στην Προεδρική φρουρά στα τέλη του περασμένου Γενάρη. Είναι απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών έχοντας εισαχθεί από τους πρώτους με καλή βαθμολογία. Η Προεδρική φρουρά ήταν γι` αυτόν μια συγκλονιστική εμπειρία γιατί εκεί μετρά πάνω απ` όλα το ήθος και η υπομονή για να φτάσεις στο σημείο, μετά από 5 εβδομάδες σκληρής εκπαίδευσης να πάρεις τον γαλάζιο μπερέ και να αρχίσεις τις υπηρεσίες σαν εύζωνας…

Το ταξίδι στην Αμερική, και το να παρελάσει σαν εύζωνας με την Προεδρική φρουρά, ήταν για τον ίδιο ένα όνειρο ζωής, κάτι που συνέβη πιο γρήγορα  απ` ότι περίμενε. Όπως εκμυστηρεύτηκε σε άτομα του στενού του περιβάλλοντος η εμπειρία ήταν συγκλονιστική! Ο κόσμος εκεί αγκάλιασε τους εύζωνες με πολύ αγάπη και ζεστασιά γιατί ο εύζωνας είναι πάνω απ` όλα η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, είναι ιδέα και όπως λένε όσοι έχουν θητεύσει στην Προεδρική φρουρά… “Μια φόρα εύζων για πάντα εύζων”.

Όλη η επικαιρότητα