Κόσμος

Νέα Υόρκη: Νοσοκομεία καταβάλουν 165 εκατ. δολάρια σε 147 ασθενείς γυναικολόγου που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

Ο πρώην γυναικολόγος Ρόμπερτ Χάντεν δήλωσε ένοχος το 2016 για σεξουαλικά εγκλήματα σε πολιτειακό δικαστήριο
Ακούστε το άρθρο

Δύο νοσοκομεία της Νέας Υόρκης καθώς και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια πρόκειται να καταβάλουν 165 εκατ. δολάρια σε πρώην ασθενείς γυναικολόγου. Κατηγορείται για ανάρμοστες πράξεις και σεξουαλικές επιθέσεις.

Το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και δύο συνδεόμενα με αυτό νοσοκομεία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν χθες ότι θα καταβάλουν από κοινού πάνω από 165 εκατ. δολάρια σε 147 πρώην ασθενείς γυναικολόγου τον οποίο κατηγόρησαν για ανάρμοστες πράξεις και σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο πρώην γυναικολόγος Ρόμπερτ Χάντεν δήλωσε ένοχος το 2016 για σεξουαλικά εγκλήματα σε πολιτειακό δικαστήριο. Ο Χάντεν αναμένει τώρα να δικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο για τις καταγγελλόμενες πράξεις του, που αφορούν μια περίοδο δύο δεκαετιών και διαπράχθηκαν σε βάρος δεκάδων γυναικών.

Τα δύο νοσοκομεία στα οποία παρείχε τις υπηρεσίες του, το Columbia University Irving Medical Center και το NewYork-Presbyterian, σύστησαν πέρυσι ειδικό ταμείο για την αποζημίωση των γυναικών που κατηγόρησαν τον Χάντεν. Τον Δεκέμβριο επιτεύχθηκε διακανονισμός ύψους 71,5 εκατ. δολαρίων μεταξύ των νοσοκομείων και ομάδας 79 γυναικών, που ήταν ασθενείς του Χάντεν. Χθες το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι τα δύο νοσοκομεία κατέληξαν σε διακανονισμό με τις υπόλοιπες 147 πρώην ασθενείς.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για την οδύνη που υπέστησαν οι ασθενείς από τον Ρόμπερτ Χάντεν και ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα προσφέρει κάποια στήριξη στις γυναίκες στις οποίες έκανε κακό», ανέφερε το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια σε ανακοίνωση. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, ο Χάντεν δεν ασκεί πλέον το ιατρικό επάγγελμα από το 2012.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα