Νέα ζωή στην Αθήνα για τον Θύμιο Μπουγά – Μένει στο Πέραμα και εργάζεται στον Πειραιά

Share

«Ο άνθρωπος με τη μάσκα», που υπέστη άγριο bullying στον Πύργο, μένει, πλέον, στο Πέραμα και εργάζεται στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα συνεχίζει τα χειρουργεία για την αποκατάσταση του προβλήματός του.

«Μόλις τελειώσω τα χειρουργεία, με τη βοήθεια όσων συνεχίζουν να με στηρίζουν, δεν θα έχω να φοβάμαι τίποτα». Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν παραλείπει να ευχαριστεί όλους αυτούς που τον στηρίζουν.

«Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τα μηνύματα αγάπης σας. Η πορεία μέχρι να πάρω τη ζωή που κάποτε είχα θα είναι δύσκολη. Πολλά ζητήματα, πολλά χειρουργεία, για τα οποία εξαίρετοι γιατροί βεβαίωσαν ότι θα κάνουν το καλύτερο. Όσοι με πράξεις με στηρίζουν μέχρι τώρα μου δίνουν ελπίδες», έγραψε στο twitter πριν από καιρό.

«Ο άνθρωπος με τη μάσκα», «ο Θύμιος από τον Πύργο που κρύβεται και τον ψάχνουν όλοι», ήταν μερικοί από τους τίτλους των ειδήσεων πριν από 9 μήνες, όταν ο Θύμιος Μπουγάς από τον Πύργο εξαφανίστηκε μη δίνοντας σημεία ζωής.

Ο 40χρονος Θύμιος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν μια παρέα ανεγκέφαλων τον κατηγόρησε μέσω βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο ότι απειλεί κόσμο. Το βίντεο, που έγινε viral, κατέγραφε έναν άνδρα ο οποίος κρατούσε ρόπαλο και πριόνι τρέχοντας στους δρόμους του Πύργου.

Η αλήθεια

Όταν ο άνθρωπος αυτός εξαφανίστηκε, αποκαλύφθηκε η τραγική ιστορία του. Είχε πέσει θύμα άγριου bullying από ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον κυνηγούσαν ακόμη και έξω από το σπίτι του. «Δεν καταλάβαινα γιατί με κυνηγάνε και τι ήθελαν. Ήταν με μηχανάκια και αυτοκίνητα. Μου πετούσαν λάμπες φθορίου, μπουκάλια και ό,τι έβρισκαν. Έτρεχα να ξεφύγω.

Μου έκλειναν τον δρόμο και πάλι έτρεχα. Μια νύχτα δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι, αν και πεινούσα. Με τράβηξαν βίντεο, όπως έμαθα μετά, και ντράπηκα πολύ. Το ανέβασαν στο Διαδίκτυο και έλεγαν ότι γυρίζω με τσεκούρι και φοβίζω τον Πύργο», είχε πει ο Θύμιος Μπουγάς αργότερα σε συνέντευξή του. Μετά τον εκφοβισμό που υπέστη εξαφανίστηκε για 49 ημέρες, ενώ εκδόθηκε και «silver alert» προκειμένου να βρεθεί. «Εμενα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Εψαχνα καλώδια σε κάδους να τα καθαρίσω από το πλαστικό τους, να πουλήσω τον χαλκό και να αγοράσω φαγητό», είχε πει όταν βρέθηκε, καθώς έμαθε ότι τον αναζητούσαν. Η ζωή του Θύμιου άλλαξε όταν το 2008 βίωσε ερωτική απογοήτευση.

Ο εύθραυστος χαρακτήρας του δεν μπορούσε να το αποδεχτεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός που τον σημάδεψε φρικτά στο πρόσωπό του -και σημάδεψε και την ψυχή του- προήλθε από πυροβολισμό, σε μια τραγική προσπάθεια να βάλει τέλος στη ζωή του. Παρά την ίαση του σοβαρότατου τραύματος, ο Θύμιος παραμορφώθηκε ενώ -παράλληλα- αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε ομιλία και ακοή. Μάλιστα, για να φάει και να μιλήσει χρειάζεται μηχανική υποστήριξη.

Έτσι, έφτασε να κυκλοφορεί με ιατρική μάσκα, πολλά χρόνια νωρίτερα, πριν απ’ όλους μας, που αναγκαστήκαμε λόγω της πανδημίας. Μετά το ατύχημά του, σταμάτησε να δουλεύει, απομακρύνθηκε από την οικογένειά του και τους φίλους του, μετακόμισε στον Πύργο, αλλά η ζωή εκεί αποδείχθηκε ακόμη πιο σκληρή. Έπεφτε επανειλημμένα θύμα bullying, χλευασμού και επιθέσεων από επιτήδειους που τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο και ψυχοπαθή.

Οι Αρχές ταυτοποίησαν τα συνολικά 11 άτομα που έκαναν bullying στον Θύμιο και υπήρξαν προσαγωγές, χωρίς, όμως, να μετατραπούν σε συλλήψεις. Το προανακριτικό υλικό στάλθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Όταν αποκαλύφθηκε η περιπέτεια του Θύμιου Μπουγά, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Στο πλευρό του στάθηκε από την πρώτη στιγμή η δημοσιογράφος και ιδρυτικό μέλος του εθελοντικού forum «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος», Νατάσα Μποζίνη.

Σήμερα, ο Θύμιος έχει αφήσει πίσω του το σκληρό παρελθόν, έχει μετακομίσει στην Αθήνα, καθώς τα χειρουργεία που θα κάνει για την αποκατάστασή του θα είναι λίγο δύσκολα, ενώ χρειάζεται και χρήματα.

«Ξυπνάω με χαρά»

Όπως αναφέρει το eleftherostypos.gr, με την οικονομική βοήθεια της Μητρόπολης Ηλείας, έχει νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Πέραμα, ενώ εργάζεται και στην εταιρεία Dport Services, που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά, έχοντας θέση ευθύνης στον έλεγχο εμπορευματοκιβωτίων. «Αυτό ήθελα πάντα, να έχω μια δουλειά, να μπορώ να συντηρώ τον εαυτό μου. Όλοι οι συνάδελφοι μου στην εταιρεία μου συμπεριφέρονται άψογα και κάθε πρωί στις 6, που πιάνω δουλειά, ξεκινάω με μεγάλη όρεξη και χαρά».

Θα πει σε συνέντευξη του σε τοπικό Μέσο της Ηλείας, πριν από λίγο καιρό. Εκτός από τη δουλειά, συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις για bullying, έχει αποκτήσει νέους φίλους και έχει διαρκώς συναντήσεις με ιατρικές ομάδες στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο», στον «Ευαγγελισμό», στο «Αττικόν», το «Μediterraneo Hospital», οι οποίοι και δουλεύουν πάνω στο σχέδιο αποκατάστασης που έχουν ήδη καταρτίσει και έχει σταλεί στην Αμερική, ώστε να ξεκινήσουν τις επεμβάσεις.