Ελλάδα

Η νέα ζωή των σατανιστών της Παλλήνης: Πού βρίσκονται οι Κατσούλας, Δημητροκάλης, Μαργέτη

Ακούστε το άρθρο

Η αποφυλάκιση του Ασημάκη Κατσούλα έφερε ξανά στην επιφάνεια της επικαιρότητας την υπόθεση των σατανιστών της Παλλήνης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Δεκέμβριο του 1993, όταν αποκαλύφθηκαν οι δολοφονίες που είχαν διαπραχθεί στο όνομα των δυνάμεων του σκότους από τους Ασημάκη Κατσούλα (τότε 21 ετών), Μάνο Δημητροκάλη (τότε 19) και Δήμητρα Μαργέτη (τότε 17). Τα θύματα ήταν η 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου (αφού τη στραγγάλισαν τον Αύγουστο του 1992 στο Κορωπί, ασέλγησαν στο πτώμα και το έκαψαν) και η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών (ένα χρόνο μετά τη Συροπούλου, τη βίασαν και την σκότωσαν συνθλίβοντας το κεφάλι της με πέτρα για να μην αναγνωρίζεται). Προηγουμένως είχαν οργανώσει σατανιστικές τελετές. Οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν απολογούμενοι, αν και επέρριπταν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

giourga

syropoulou

Μετά από 23 χρόνια, και οι τρεις είναι εκτός φυλακής, μετά την αποφυλάκιση από τις φυλακές Αγιάς στην Κρήτη του 45χρονου πλέον Ασημάκη Κατσούλα (υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους), επονομαζόμενου «μαύρου άγγελου». Πρώτη είχε απελευθερωθεί η Δήμητρα Μαργέτη και μετά ο Μάνος Δημητροκάλης. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», ο 45χρονος, που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια, 12 χρόνια κάθειρξη και 10 μήνες ποινή φυλάκισης, είχε δικαίωμα να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης ύστερα από πάνω από 20 χρόνια (23, για την ακρίβεια) στο κελί. Όπως είπε στο «Έθνος» ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στην κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου μέτρησαν τα χρόνια που παρέμεινε στη φυλακή, η καλή διαγωγή που επέδειξε και το ότι έχει δίπλα του υποστηρικτικό περιβάλλον. «Είχε πάρει πολλές άδειες βρισκόταν σε ένα καθεστώς ημιελευθερίας πριν ακόμη βγει από τη φυλακή. Μάλιστα κάποιες μέρες έκανε και μεροκάματα σε κτηνοτροφικές εργασίες» είπε σχετικά, εκτιμώντας πως μπορεί να ενταχθεί στο κοινωνικό σύστημα με τη βοήθεια που έχει από τους ανθρώπους του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της RealNews, είναι αρραβωνιασμένος με γιατρό, την οποία είχε γνωρίσει σε μια από τις συνολικά 32 άδειές του. Ωστόσο στο ρεπορτάζ συμπληρώνεται πως τίθενται ερωτήματα για την αποφυλάκισή του, καθώς στον φάκελό του περιλαμβάνονται δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παρενόχληση, με την παραβατική συμπεριφορά να εκδηλώνεται σε άδειές του. Για αυτό και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε απορρίψει το αίτημά του, αν και τελικά το ενέκρινε το Συμβούλιο Εφετών. Ο Ασημάκης Κατσούλας αναζητεί δουλειά και πρέπει να δίνει το «παρών» την 1η και 16η κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της Παλλήνης για δέκα χρόνια. Κατά τις άδειές του είχε κάνει 5.200 μεροκάματα, ενώ τα χρόνια του εγκλεισμού του δεν προέβη σε πειθαρχικά παραπτώματα. Κατά τα πέντε χρόνια στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Χανίων δούλευε αρχικά στο ζαχαροπλαστείο και μετά συμμετείχε στις ομάδες εργασίας που καλλιεργούσαν τα χωράφια της φυλακής, ενώ αργότερα τον έστειλαν στο μαντρί ως βοσκό. Ο ίδιος το 2010 είχε δηλώσει στην εφημερίδα πως τα χρόνια του στη φυλακή έφεραν «συνειδητοποίηση, ωριμότητα, αλλαγή». Σημειώνεται πως συγγενείς της Συροπούλου και της Γιούργα εξέφρασαν αγανάκτηση για την απόφαση αποφυλάκισης.

katsd

Όσον αφορά στον Μάνο Δημητροκάλη, σημειώνεται πως ο τότε 19χρονος, «υπαρχηγός» του Κατσούλα φαινόταν ως «ιδανικός» έφηβος. Καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια και κάθειρξη 10 ετών. Αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2013, μετά από 20 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές. Εργάζεται ως προγραμματιστής σε ιδιωτική εταιρεία στα Μεσόγεια (έκανε σχετικές σπουδές όσο ήταν έγκλειστος). Όπως είπε στο «Έθνος» ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, που τον γνώρισε πριν 23 χρόνια και ήταν παρών στην απολογία του, είχε την εικόνα ενός συνεσταλμένου ευγενικού παιδιού. «Θα έλεγα ότι παρασύρθηκε ή έπεσε θύμα πλύσης εγκεφάλου» εκτιμά, προσθέτοντας πως ήταν η καταγγελία και ομολογία του που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

katsdhm

Η Δήμητρα Μαργέτη, 17 ετών όταν συνελήφθη, είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή 17 ετών και 4 μηνών, αλλά αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2001, μετά από οκτώ χρόνια στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Όπως αναφέρει η RealNews, συνέχισε να διαμένει στην περιοχή των Μεσογείων, παντρεύτηκε έναν εργολάβο οικοδομών και έκαναν δύο παιδιά. Τον Ιούνιο του 2015 κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του εν διαστάσει συζύγου της για τη διατροφή των παιδιών τους. Εργάζεται περιστασιακά σε κομμωτήρια και αλλού για να συμπληρώσει το εισόδημά της. Όπως είπε στο «Έθνος» ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, «ήταν ένα κορίτσι ρομαντικό, για αυτό τον λόγο και παρασύρθηκε…ερωτεύτηκε τον Κατσούλα αρχικά και μετά αγάπησε πάρα πολύ τον Δημητροκάλη, με τον ρομαντισμό που έχει εκείνη η ηλικία. Αυτή η σχέση εξελίχθηκε σε μια ολέθρια για το κορίτσι, το οποίο δεν είχε τίποτα βάρβαρο στη συμπεριφορά του. Τα άλλα δύο παιδιά ήταν ήδη διαταραγμένες προσωπικότητες, πίστευαν και οι δύο στην ύπαρξη του Σατανά και είχαν ξεκινήσει έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος θα “εξευμενίσει” περισσότερο τον Σατανά, ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα, ώστε να έχει την εύνοιά του και τη δυνατότητα να είναι ο αρχηγός. Η Μαργέτη ήταν θύμα όλων αυτών των συμπεριφορών των δύο νεαρών. Ο Δημητροκάλης προσπαθούσε να την κατακτήσει, η ίδια νόμιζε ότι ήταν δεμένη με τον Κατσούλα ενώ είχε ερωτευτεί τον Μάνο που ήταν πιο τρυφερό παιδί και ο Κατσούλας ήθελε να την κερδίσει και πάλι…πλήρωσε τις επιλογές των δύο αυτών μεγαλύτερων παιδιών, τα οποία ήταν και κοινωνικά από πολύ πιο εύρωστες οικογένειες σε εκείνη τη γειτονιά, με πολύ ωραία σπίτια, με σπουδές».

Όσον αφορά στους Κατσούλα και Δημητροκάλη, ο κ. Κούγιας εκτιμά πως έπεσαν θύματα καθοδηγητών- σατανιστών μεγαλύτερης ηλικίας.

Πηγή: HuffPost 

Όλη η επικαιρότητα