Ηλεία Περιβάλλον

Νεαρή Γαλλίδα ξεκίνησε δράση καθαρισμού της παραλίας του Κατακόλου

Ακούστε το άρθρο

Μένει στην Ελλάδα, και την περιοχή μας, εδώ και λίγους μόνο μήνες και κατάλαβε σύντομα ότι κάτι… δεν πάει καλά!

Η Περιβαλλοντική της ευαισθησία την ώθησε μαζί με τον φίλο της και μια ομάδα εθελοντών να ξεκινήσουν να καθαρίζουν την παραλία του Κατακόλου περιοδικά (σ.σ. κάθε Δευτέρα), αναζητώντας παράλληλα υποστήριξη από κάθε ενδιαφερόμενο μέσω του facebook (Beach Clean Up @Katakolo)…

Ο λόγος για την Γαλλίδα Σαρλότ που μαζί με μια ομάδα νέων ξεκίνησαν αυτή τη δράση για να ενημερωθεί ο κόσμος για τη καταστροφή που δημιουργούμε πετώντας απορρίμματα στις παραλίες.

«Είμαι στην Ελλάδα μόνο τέσσερις μήνες, αλλά όταν είδα για πρώτη φορά την κατάσταση με τα σκουπίδια, είπα στον εαυτό μου πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να ενεργήσω επ ‘αυτού. Στη Γαλλία, έχουμε ανακύκλωση, δεν βλέπεις γόπες από τσιγάρα παντού στο δρόμο ή στην παραλία και απαγορεύεται να δοθούν πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ και καταστήματα. Μένω στο Κατάκολο για το καλοκαίρι και πολλοί δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια. Η κατάσταση είναι εντελώς εκτός ελέγχου», λέει η Σαρλότ.

Συνεχίζοντας λέει ότι «Πριν λίγο καιρό, στο κέντρο του Πύργου, είδα έναν ηλικιωμένο να ρίχνει στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης μια τσάντα μόνο με πλαστικά μπουκάλια και πλαστικά αντικείμενα και πραγματικά με συγκίνησε … και τότε σκέφτηκα “υπάρχει ελπίδα!”. Δεν μπορούσα να αντικρίζω τις παραλίες όλο και πιο βρώμικες, ενώ κάπου στην πόλη ένας 80χρονος άνθρωπος κάνει την προσπάθεια να ανακυκλώσει. Πήρα λοιπόν την απόφαση να οργανώσω τον καθαρισμό της παραλίας κάθε Δευτέρα στις 7 μμ, ξεκινώντας από την παραλία κοντά στο λιμάνι του Κατακόλου. Δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει τα πάντα, αλλά είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι ακόμη και η μικρότερη δράση μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο».

«Ξεκινήσαμε με μερικούς μόνο φίλους την Δευτέρα 8 Ιουλίου και γεμίσαμε οκτώ σακούλες με διάφορα απορρίμματα μέσα σε μια ώρα. Ελπίζω ότι την 2η φορά θα είμαστε περισσότεροι και θα καταφέρουμε πιο πολλά», συμπληρώνει.

Η Σαρλότ απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όποιον θέλει να στηρίξει την προσπάθεια για τον εθελοντικό καθαρισμό και δίνει ραντεβού για την Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 7.30 μμ, μπροστά από την ψαροταβέρνα «Γλυφάδα»… «Αν μπορείτε φέρτε μαζί σας μια μεγάλη πλαστική σακούλα, γάντια θα έχουμε» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα