Εκλογές Ηλεία Πολιτική

ΝΕΔΑ: Προσφυγή Τάσου Αλτάνη για την εκποίηση του λεωφορείου!

Ακούστε το άρθρο

Δεν σεβάστηκαν ούτε τους σκοπούς για τους οποίους διατέθηκε στην πυρόπληκτη περιοχή μας, σημειώνει στην αναφορά του

Από την παράταξη ΝΕ.Δ.Α του Δήμου Ζαχάρως εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Προσφυγή κατά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, σχετικά με την εκποίηση λεωφορείου, που έχει δωρηθεί στον Δήμο από την Εθνική Τράπεζα μετά την περίοδο των πυρκαγιών έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μειζ. Αντιπολίτευσης (ΝΕ.Δ.Α) κ. Τάσος Αλτάνης.

Ο κ. Αλτάνης αναφέρεται σε ανεξήγητες και ευτράπελες ενέργειες της Δημ. Αρχής που μόνο κακό κάνουν στον Δήμο Ζαχάρως και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ακυρωθεί η συγκεκριμένη πρόσφατη απόφαση που όπως τονίζει ελήφθη σχεδόν κατά παράβαση των νόμων.

Μιλά ειδικότερα ο κ. Αλτάνης για απόφαση που λήφθηκε εσπευσμένα «κυριολεκτικά στο πόδι» αφού όπως προσθέτει, δεν υπήρχε σχετικός φάκελος, ούτε αιτιολογική έκθεση ή οικονομοτεχνική μελέτη, βασική, ορθή και επιστημονικά τεκμηριωμένη «Όλα δηλαδή στον αέρα!…».

Συνεχίζοντας ακόμη αναφέρει:

«Αντί να αξιοποιήσουν την περιουσία του Δήμου το λεωφορείο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξυπηρετώντας τους κατοίκους του Δήμου και ανάγκες μεταφοράς διαφόρων Συλλόγων -Δημοτών κλπ, προτιμούν να το… “ξεφορτωθούν τεχνηέντως”, όσο – όσο, χωρίς να σέβονται καν τους σκοπούς για τους οποίους διατέθηκε στην πυρόπληκτη περιοχή μας, με την σκέψη άρσης κυκλοφορίας –εκποίησης λεωφορείου ιδιοκτησίας Δήμου.

Επειδή οι προθέσεις και οι περίεργοι χειρισμοί της Δημ. Αρχής Ζαχάρως, σχετικά με την επίμονη αλλά… μάταιη μέχρι τώρα προσπάθειά της να πουλήσει ή να εκποιήσει το λεωφορείο παραβιάζουν τους νόμους.

Ποιος είχε δώσει την εντολή στον ιδιώτη για δημοσίευση στο διαδίκτυο την πώληση του λεωφορείου.

Γιατί εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες δεν έχουν προσκομισθεί τα στοιχεία που αφορούν την λειτουργία, την κατάσταση και την δαπάνη του συγκεκριμένου οχήματος;

Προς τι η βιασύνη πώλησής του ή εκποίησής του και παράλληλα η παράλειψη της νόμιμης διαδικασίας μέσω του Δημ. Συμβουλίου;

Είναι αμφίβολο αν και η δωρήτρια ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει ενημερωθεί για όλες αυτές τις… ευτράπελες ενέργειες της Δημ. Αρχής και αν έχουν τηρηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις της χορηγίας αυτής σχετικά με την λειτουργία του οχήματος, αν έχουν ζητήσει την σύμφωνη γνώμη τους, και αν δύναται αυτό να εκποιηθεί λίγα χρόνια μετά από τη δωρεά του για την παροχή κοινωνικού έργου στον Δήμο  Ζαχάρως;».

Καταλήγοντας ο κ. Αλτάνης στις αιτιάσεις της προσφυγής του προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τονίζει ακόμη.

«Μία Δημ. Αρχή που εργάζεται με σύνεση και λογική αν κρίνει ασύμφορη τη λειτουργία του λεωφορείου, οφείλει να το αντικαταστήσει αν δεν μπορεί να το αξιοποιήσει διαφορετικά με κάποιο ή κάποια μικρότερα όπως πρότεινε η αντιπολίτευση και να τα χρησιμοποιήσει στην εξυπηρέτηση των δημοτών.

Επίσης η νομοθεσία που προφασίζονται αφορά οχήματα που έχουν προμηθευτεί από τον Ο.Δ.Δ.Υ και όχι φυσικά από δωρεές.

Και τέλος, η Δημοτική Αρχή Ζαχάρως στην επιτροπή της όρισε αντί τεχνικού υπαλλήλου, υπάλληλο τεχνικής υπηρεσίας.

ΓΡΑΦ.ΤΥΠΟΥ ΝΕ.Δ.Α

Όλη η επικαιρότητα