Ελλάδα

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη – Παραιτήθηκε σύμβουλος της οικογένειας: «Για μένα έκλεισε η υπόθεση – Είναι αυτοκτονία»

Ακούστε το άρθρο

Μυστήριο καλύπτει την ξαφνική παραίτηση του ντετέκτιβ Σωκράτη Στρατή από την ομάδα ερευνητών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη στη λίμνη Τριχωνίδα. «Είναι αυτοκτονία» λέει ο ερευνητής, «δολοφονήθηκε» επιμένει η οικογένεια.

«Για μένα έκλεισε η υπόθεση – Είναι αυτοκτονία»

Ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ειρήνη Λαγούδη αυτοκτόνησε.

Ο κ. Στρατής που είχε κληθεί από τον δικηγόρο της οικογένειας, κ. Ταουξή να ερευνήσει την υπόθεση είπε πως ολοκλήρωσε το έργο του και έδωσε όσα στοιχεία βρήκε. Ζήτησε μάλιστα να επικοινωνήσει η οικογένεια μαζί του, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάποιοι “παίζουν με τον πόνο της”…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε agriniowebradio:

«Το πρόβλημα υγείας και οι αναρτήσεις που «κατέβηκαν»»

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αναρτήσεις που έκανε στο Facebook ο Σωκράτης Στρατής, ώρες μετά την παραίτησή του, κατέβηκανλίγο αργότερα από το προφίλ του… Στην ανάρτηση μεταξύ άλλων μιλούσε για “πρόβλημα υγείας” που φέρεται να αντιμετώπιζε η 44χρονη.

«Αυτοκτονία φίλοι μου και αν συνδυαστεί με την έστω ελλιπή προς το παρόν ιατροδικαστική έκθεση αυτό είναι το συμπέρασμα. Και όχι μόνο αυτό πιστεύω ότι θα ζούσε σήμερα αν είχε αντιμετωπιστεί σωστά η αγωγή στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και πρέπει να υπάρχουν ευθύνες γι’αυτό…», έγραφε μεταξύ άλλων ο ερευνητής στο Facebook.

Η αντίδραση Ταουξή

Την συμβολή  του κ. Στρατή στις έρευνες πάντως υποβαθμίζουν οι συνήγοροι της οικογένειας, υποστηρίζοντας πως είχε περιορισμένο και “περιφερειακό ρόλο”…

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον κ. Ταουξή ο οποίος επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της οικογένειας με τον κ. Στρατή, τονίζοντας παράλληλα πως αυτός είχε αναλάβει ένα περιφερειακό έργο στην υπόθεση. Μάλιστα όπως είπε «έχει βρεθεί ξύλινο σπιτάκι ιδιοκτησίας εμπλεκομένου της υπόθεσης κοντά στη λίμνη», δίνοντας μία ακόμη διάσταση.

Να θυμίσουμε πως την Τετάρτη, ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική  έρευνα των πραγματογνωμόνων του Δημοσίου, με την οποία σύμφωνα με τον κ. Ταουξή “επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που έχει συλλέξει η οικογένεια, μεταξύ των οποίων το κομμάτι βαμβάκι με εύφλεκτο υγρό που βρέθηκε δεμένο στο αυτοκίνητο σαν φιτίλι” και το οποίο όπως ανέφερε,  “δεν είχαν αξιολογήσει οι αστυνομικοί”.

Από εκεί και πέρα, η σχετική αστυνομική έρευνα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κρατήσει ακόμη εβδομάδες.

Είχε πλήρη συνείδηση

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, από την έρευνα που διενεργήθηκε από το ιατροδικαστικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν διαπιστώθηκε ότι η Ειρήνη Λαγούδη είχε λάβει ουσίες που θα επηρέαζαν την αντίληψή της. Τη στιγμή της μοιραίας φωτιάς, δηλαδή, μέσα στο αυτοκίνητο, η γυναίκα είχε πλήρη αντίληψη του τι συνέβαινε και δεν ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών ή άλλων φαρμάκων.

Επίσης δεν βρέθηκε κανένα ίχνος φυτοφαρμάκου, για το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας… Την ίδια ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει η καθυστέρηση των επίσημων αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες μάλιστα είχαν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο λόγος που καθυστερούν τα τελικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων είναι γιατί είναι εκτός λειτουργίας το μηχάνημα του εργαστηρίου και δεν μπορεί να «διαβάσει» το μονοξείδιο του άνθρακα!

«Προμηθεύτηκε ψυχοφάρμακα»

O αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη μιλώντας την Πέμπτη στην Τατιάνα Στεφανίδου αποκάλυψε πως μέσα από το ΑΜΚΑ της αδελφής του προκύπτει πως προμηθεύτηκε ψυχοφάρμακα, κατήγγειλε την τοπική αστυνομία για ολιγωρία. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί μάλιστα πως τόσο ο ίδιος αλλά και μάρτυρες, έχουν δεχθεί απειλές

Νέα μαρτυρία για διαπληκτισμό Νέα Μάκρη

Όπως αναφέρει η Espresso ένας αστυνομικός που κατέθεσε στην Ασφάλεια Αγρινίου ότι είδε την Ειρήνη Λαγούδη μέσα σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Νέα Μάκρη Αττικής την παραμονή των Χριστουγέννων, δύο εβδομάδες προτού βρεθεί νεκρή, ίσως γίνει ο μάρτυρας-κλειδί της μυστηριώδους υπόθεσης.

Όπως είπε, η γυναίκα που είδε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι είναι η Ειρήνη Λαγούδη, φορούσε μπεζ καπαρντίνα και μπήκε στο μαγαζί γύρω στις 12:15. Λίγο μετά μπήκαν στο ίδιο κατάστημα δύο άντρες, τους οποίους επίσης μπορεί να αναγνωρίσει, αν τους δει, και άρχισαν να μιλούν έντονα μαζί της.

Η κατάθεση του αστυνομικού

«Εκείνη τη μέρα κι ενώ βρισκόμουν μέσα στο μαγαζί για ψώνια, είδα δύο άνδρες να μπαίνουν με ορμή. Κινήθηκαν σε διαφορετικούς διαδρόμους, συνοφρυωμένοι, με έντονο βλέμμα, ψάχνοντας να βρουν κάτι. Ο ένας ήταν γύρω στα 30-35, με ύψος από 1,80μ. και πάνω, λεπτός, ξυρισμένος, με μακριά μαύρα μαλλιά και φορούσε σκούρο μπουφάν. Ο άλλος ήταν γύρω στα 45-50, με ύψος από 1,75μ. έως 1,80μ. Σωματώδης, καστανόξανθος, με μακρύ μούσι και φορούσε σκούφο, καφέ μπουφάν, άσπρο πουκάμισο και μαύρο γιλέκο, ενώ σε χέρι και λαιμό ήταν γεμάτος κομποσκοίνια. Ο δεύτερος, ο γενειοφόρος, μου φάνηκε γνωστός και δεν αποκλείεται να τον έχω ξαναδεί στη Νέα Μάκρη μέσα στον Δεκέμβριο», κατέθεσε.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο δεύτερος πλησίασε τη φερόμενη ως Ειρήνη και της μίλησε. Κατόπιν, ο μακρυμάλλης βγήκε έξω, με τη γυναίκα να τον ακολουθεί, αλλά από απόσταση: «Πλήρωσα, βγήκα έξω και μπήκα στο αυτοκίνητό μου, όταν, περίπου δύο λεπτά μετά, άκουσα φωνές. Κοίταξα στον καθρέφτη του οδηγού και είδα τον γενειοφόρο να φωνάζει έντονα στη γυναίκα κι εκείνη να του απαντάει με απολογητικό ύφος», κατέθεσε ο αστυνομικός, προσθέτοντας ότι βγήκε ανήσυχος από το όχημά του. Τότε είδε τον ίδιο άντρα να αρπάζει από το μπράτσο τη γυναίκα και να την πετάει με δύναμη στα πίσω καθίσματα του χρυσαφί Ford Ka. «Έβγαλε το μπουφάν του, κάθισε στη θέση του οδηγού, πάτησε γκάζι και απομακρύνθηκαν με ταχύτητα. Όταν το θέμα του θανάτου της 44χρονης πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενημέρωσα τον διοικητή μου σχετικά με όσα είχα δει».

Σβήστηκε το υλικό!

Το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Νέα Μάκρη διαθέτει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Όμως, το υλικό που είχε καταγραφεί σβήστηκε αυτόματα μετά από το πέρας του δεκαημέρου για να γίνει καταγραφή από την αρχή! Αυτό σημαίνει ότι οι Αρχές δεν μπορούν να εξακριβώσουν την αλήθεια των λεγομένων του αστυνομικού.

«Η κατάθεση του συγκεκριμένου ατόμου, λόγω και της ιδιότητας του ως αστυνομικού, είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στα λεγόμενά του. Όλα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός αναμένεται να φωτίσουν τη μυστηριώδη υπόθεση και να βοηθήσουν στις έρευνες για την εξιχνίαση της», δήλωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Θα μιλήσει το κινητό της;

Η εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, έκανε έρευνες στη λίμνη Τριχωνίδα, όπου βρέθηκε νεκρή η 44χρονη. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια δύτη, επιχείρησε να κάνει μια πρώτη έρευνα στη λίμνη, για το ενδεχόμενο που κάποιος ή και η ίδια η Ειρήνη, έχει πετάξει εκεί το κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο το κινητό δεν βρέθηκε σε αυτή την πρώτη έρευνα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δύτης, «από πριν καταδυθώ είχα εντοπίσει ότι οι συνθήκες δεν θα είναι ιδανικές. Οι λίμνες έχουν χαμηλή ορατότητα. Με τα βήματα του δύτη σηκώνεται ο βυθός και αργεί να ξαναπέσει… Από τη στιγμή που θα μπει ο δύτης στο νερό, το βάθος είναι 2 μέτρα, δε βαθαίνει δηλαδή. Η πρώτη ζώνη που ερεύνησα, ήταν σχετικά εύκολη… Γύρω στα 10 μέτρα από την ακτή, έχει γύρω στα δύο μέτρα βάθος…»

Σύμφωνα με τον δύτη, αν επιστρέψει με μια ομάδα δυτών αλλά και έναν ανιχνευτή μετάλλων, μπορεί να βρεθεί το κινητό της Ειρήνης. Αν φυσικά, βρίσκεται εκεί… Ακόμα κι αν βρεθεί πάντως το κινητό, μετά από τόσες μέρες μέσα στη λίμνη, δεν είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν δεδομένα…

Με πληροφορίες από Live News, Tatiana Live, agriniopress, εφημερίδα espresso

Όλη η επικαιρότητα