Ελλάδα Κορινθία Λακωνία

Νέες φωτιές σε Κιάτο και Μάνη – Καλύτερη εικόνα στη Λέσβο

Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται νέες φωτιές που έχουν ξεσπάσει στο Κιάτο Κορινθίας και σε περιοχή του Γυθείου στην Ανατολική Μάνη.

Συγκεκριμένα, η φωτιά στην Κορινθία έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Ελληνοχώρι του Δήμου Βέλου-Βόχας Κιάτου, δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν 28 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

 Στην Ανατολική Μάνη, η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Καρβελάς, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, δίχως να κινδυνεύει ο οικισμός, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 26 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη αλλά εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα σε βαθμό που βαίνει προς οριοθέτηση είναι η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε δασική έκταση εντός χαράδρας και μακριά από κατοικημένη περιοχή, στο Γεράνειο Λέσβου. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 19 άντρες της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο Ηράκλειο, η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση και ελιές, δίχως επίσης να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, στην περιοχή Αντισκάρι, έχει πλέον οριοθετηθεί. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Όλη η επικαιρότητα