Αγροτικά Ηλεία

Νέες κινητοποιήσεις των Ηλείων αγροτών – Από Λεχαινά και Πύργο στέλνουν μήνυμα αγωνιστικής δράσης

Σήμερα το πρωί στις 11:30 στον κόμβο των Λεχαινών αναμένεται να δώσουν ένα δυναμικό αγωνιστικό παρών!
Ακούστε το άρθρο

Νέο μήνυμα αγωνιστικής δράσης στέλνουν οι αγρότες σήμερα και την Παρασκευή από τα Λεχαινά και τον Πύργο διεκδικώντας την υλοποίηση των αιτημάτων τους που έχουν να κάνουν κυρίως με τη μείωση του κόστους της παραγωγής και τη διασφάλιση τιμών στα προϊόντα τους….

Ειδικότερα σήμερα το πρωί στις 11:30 στον κόμβο των Λεχαινών αναμένεται να δώσουν ένα δυναμικό αγωνιστικό παρών απαιτώντας από την πολιτεία να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες έτσι ώστε να μην εγκαταλείψουν τα χωράφια τους…

Το επόμενο ραντεβού έχει δοθεί για την Παρασκευή το πρωί στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου στον Πύργο όπου για ακόμα μία φορά θα υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για τα όσα ο αγροτικός κόσμος υφίσταται λόγω των συνθηκών, των συγκυριών και των πολιτικών που εφαρμόζονται στον πρωτογενή τομέα.

“Διεκδικούμε: 

*Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής και επιδότησή του. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

*Κατώτερες εγγυημένες τιμές πώλησης από τον παραγωγό για τα αγροτικά προϊόντα έτσι ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης. Για την κορινθιακή σταφίδα 2€/Kg, για το πρόβειο γάλα το 1,50€/Kg, για το πορτοκάλι 0,40€/Kg, για το μανταρίνι 0,50€/Kg, για τα κηπευτικά 50% αύξηση σε σχέση με πέρσι.

*Τα 20.000 στρέμματα που διεκδικεί η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας να παραμείνουν περιουσία των αγροτών της περιοχής.

*Καμία αλλαγή χρήσης γης στις περιοχές γύρω από τη λίμνη Πηνειού. Να μην μας πετάξουν από τα χωράφια που ζούμε τα πρόβατα για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά, ή να φτιάξουν ξενοδοχειακά καταλύματα.

*Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

*Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στα εσπεριδοειδή που δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. Να αποζημιωθούν όλες οι καταστροφές από τις τελευταίες πλημμύρες ανεξαρτήτως αν έχουν δηλωθεί οι καλλιέργειες στον ΕΛΓΑ.

*Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής μας.

*«Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεωργική εγκατάσταση χωρίς ρεύμα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα