Κόσμος

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα: Η Ελλάδα λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ μιλά για «επιλεκτική ανάγνωση της Συνθήκης της Λωζάννης -επιχειρώντας για ακόμη μια φορά να διαστρεβλώσει το άρθρο 59.
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες προκλήσεις προχωρά σήμερα η Άγκυρα, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να επιχειρεί για ακόμη μια φορά να διαστρεβλώσει την Ιστορία και να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην ανιστόρητη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι αυτή που είχε προχωρήσει και στο παρελθόν αλλά και τώρα σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η ανακοίνωση του τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «μη ρεαλιστικές και παράλογες δηλώσεις και ενέργειες» από τις ελληνικές Αρχές για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Και συμπληρώνει:

«Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της “εισβολής” στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα».

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ μιλά για «επιλεκτική ανάγνωση της Συνθήκης της Λωζάννης -επιχειρώντας για ακόμη μια φορά να διαστρεβλώσει το άρθρο 59.

Σύμφωνα με την Άγκυρα:

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πράξεις του ελληνικού στρατού στην Ανατολία αντίθετα με το Πολεμικό Δίκαιο».

Παράλληλα, κάνει λόγο για μαζικές δολοφονίες και καταστροφές στην Ανατολία.

«Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις» υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωσή του.

Η τουρκική ανακοίνωση επανέρχεται, επίσης, και στο θέμα του μεταναστευτικού:

«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μαθήματα από την Ιστορία και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις βάρβαρες πράξεις της, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν».

Όλη η επικαιρότητα