Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Οι νέοι αγρότες, από τις πρώτες προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αγκαλιάσει το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως γίνεται κάθε Οκτώβριο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με μεγάλη επιτυχία το 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών –το μεγαλύτερο γεγονός στο είδος του στην Ευρώπη.

Μία εκδήλωση που αποσκοπεί στην προώθηση της Ευρωπαϊκής Γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης, εκτιμώντας παράλληλα τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι γεωργοί σε αυτόν τον τομέα.

300 νέοι αγρότες από 19 κράτη μέλη της ΕΕ παρουσίασαν το έργο τους και τα επιτεύγματά τους σε ότι αφορά την αειφορία και την καινοτομία.

Σημαντική διάκριση για τη χώρα μας, η 6η θέση που κατέλαβε στην καινοτομία η ελληνική συμμετοχή με τον Δημήτρη Σχοινοπλοκάκη ένα νέο αγρότη από τα Χανιά.

Την ώρα που ο συνολικός αριθμός των αγροτών στην ΕΕ μειώθηκε από 14,5 εκατομμύρια σε 10,7 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία, αντίστοιχα ο αριθμός των νέων αγροτών (κάτω των 44 ετών) μειώθηκε από 3,3 εκατομμύρια το 2005 σε 2,3 εκατομμύρια σήμερα.

Το ΕΛΚ και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουν και στηρίζουν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των νέων αγροτών μέσα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική για μετά το 2020. Γιατί χωρίς νέους αγρότες, η γεωργία δεν έχει μέλλον και χωρίς ισχυρό αγροτικό τομέα, το ευρωπαϊκό σχέδιο θα καταρρεύσει.

Όλη η επικαιρότητα