Categories: ΖώαΚόσμος

Νεκρή φάλαινα με 22 κιλά πλαστικού στο στομάχι της

Share

Μια νεκρή φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε από τις ιταλικές Aρχές στις ακτές της Σαρδηνίας, με τους ερευνητές να αναφέρουν πως η φάλαινα ήταν έγκυος και στο στομάχι της βρέθηκαν πλαστικά συνολικού βάρους 22 κιλών.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Telegraph, το τεράστιο θηλαστικό βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα κοντά στις βραχώδεις ακτογραμμές της ιδιωτικής παραλίας Cala Romantica της Σαρδηνίας. Οι αρχές μετέφεραν την φάλαινα μήκους 8 μέτρων με ένα φορτηγό σε εργαστήριο στην ιταλική ενδοχώρα.

Όταν οι κτηνίατροι και οι επιστήμονες άνοιξαν τη φάλαινα, ανακάλυψαν όχι μόνο ότι ήταν έγκυος, αλλά πιθανότατα το έμβρυο δεν μπορούσε να τραφεί λόγω της τεράστιας ποσότητας πλαστικού που υπήρχε στο στομάχι της μητέρας.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 22 κιλά πλαστικού, από δίχτυα ψαράδων και μαύρες σακούλες σκουπιδιών μέχρι και μία συσκευασία απορρυπαντικού με την ετικέτα ακόμα ευανάγνωστη.

«Ήταν δραματικό το να βρούμε το έμβρυο, αισθανόμασταν ήδη άσχημα σε αυτό το σημείο. Όταν όμως ανοίξαμε το στομάχι της και είδαμε όλο το πλαστικό γίναμε ξανά μάρτυρες της θλιβερής κατάστασης» δήλωσε θαλάσσιος βιολόγος που ήταν παρών στη διαδικασία.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, μάλιστα, θα γίνουν τοξικολογικές έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του ζώου.

Πηγή: in.gr