Ηλεία

Νεκρή σε τροχαίο η 31χρονη Ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου

troxaio-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το πανέμορφο κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο, η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής που έκανε περήφανη την Ελλάδα, η Άννα Πολλάτου άφησε χθες την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος της Βάρδας, κάνοντας φτωχότερο τον ελληνικό αθλητισμό.

Η κοπέλα που δόξασε την Ελλάδα και χάρισε μαγικές στιγμές στο κοινό παγκοσμίως, ξεψύχησε μέσα στο αυτοκίνητό της πηγαίνοντας για το νησί της την Κεφαλονιά καθώς θα ασκούσε σήμερα το εκλογικό της δικαίωμα.

Έφυγε από την πορεία της

Ο χρόνος για την Άννα σταμάτησε γύρω στις 4:15 χθες νωρίς το απόγευμα, στο 45,05 χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Βάρδας (Γηροκομείο), στο δρόμο καρμανιόλα, εκεί που έχουν γίνει θυσία αμέτρητες ανθρώπινες ζωές.

Η 30χρονη Ολυμπιονίκης οδηγούσε το αυτοκίνητό της, ένα λευκό smart και είχε κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο, καθώς πήγαινε στο λιμάνι της Κυλλήνης για να πάρει το πλοίο για Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φθάνοντας στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Το αυτοκίνητο έκανε στροφή επάνω στην εθνική οδό και με το πίσω μέρος του πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ήταν η μοιραία στιγμή, αφού εκείνη την ώρα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα, εκινείτο ένα αγροτικό αυτοκίνητο.

Ο οδηγός του αγροτικού προφανώς δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το μικρό smart.

Βρήκε ακαριαίο θάνατο

Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν τι είχε συμβεί, σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια, ωστόσο η 30χρονη ήταν εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της και αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, καθώς και ασθενοφόρα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Αμαλιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών με έξι πυροσβέστες και ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού της κοπέλα, ωστόσο ήταν πολύ αργά.

Η 30χρονη προφανώς χτύπησε στον αυχένα όταν έγινε η πρόσκρουση του αυτοκινήτου της με το άλλο όχημα και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Από το σημείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου και οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς το θάνατό της.

Από το αγροτικό ανασύρθηκαν τραυματισμένοι ο 65χρονος Νίκος Σπατιώτης και η 55χρονη σύζυγός του Πηνελόπη Σπατιώτη. Το ανδρόγυνο επέστρεφε από τη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας, όπου είχε πάει να πουλήσει φράουλες, στο σπίτι του στη Νέα Μανωλάδα.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πύργου, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Στο σημείο του τροχαίου διεκόπη για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων, μετά το τροχαίο, καθώς έπρεπε πρώτα να απομακρυνθούν η 30χρονη και οι τραυματίες, ενώ το οδόστρωμα είχε γεμίσει με λάδια και τελάρα που έπεσαν από την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου.

Σοκ στο Πανελλήνιο για το κορίτσι που δόξασε την Ελλάδα

Η είδηση του θανάτου της 30χρονης προκάλεσε σοκ στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και μεγάλη συγκίνηση στο Πανελλήνιο.

Η Άννα Πολλάτου γεννήθηκε στο Αργοστόλι στις 8 Οκτωβρίου του 1983. Η αθλήτρια του Α.Γ.Σ. Επτανήσων ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 και έκτοτε χάρισε στην Ελλάδα πολλές διακρίσεις.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό με την Εθνική του Ανσάμπλ, συγκεντρώνοντας 39.285 βαθμούς. Κατέκτησε επίσης χρυσό μετάλλιο (10 κορίνες – 2 στεφάνια και 3 κορδέλες) αλλά και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (1999). Τρία χρυσά μετάλλια στα ίδια αγωνίσματα κατέκτησε επίσης και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το 1999, ενώ σημαντικές διακρίσεις είχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 1993, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 1996, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Σεβίλλη το 1998 και στη Μαδέρα το 2000.

Η Άννα Πολλάτου τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στο ΓΕΕΘΑ με τιμητική απόφαση της πολιτείας για την επιτυχία της στους

Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ.

Η Ολυμπιονίκης τον περασμένο Νοέμβριο παρέστη μαζί με άλλους Ολυμπιονίκες σε εκδήλωση στην Αρχαία Ολυμπία.

Όλη η επικαιρότητα