Ηλεία

Νεκρό σκυλί από φόλα στη Μαραθιά και σοβαρά τραυματισμένο από τροχαίο στον Καρδαμά

Δύο θλιβερά περιστατικά το Σάββατο σε περιοχές του δήμου Ήλιδας.
Ακούστε το άρθρο

Έντονη δυσαρέσκεια και θυμό έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα τα συνεχόμενα περιστατικά νεκρών ζώων στο δήμο Ήλιδας, με το περασμένο Σάββατο μάλιστα να θεωρείται από κάποιους ως μία από τις χειρότερες ημέρες εξαιτίας δύο διαφορετικών περιστατικών που είχαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός σκυλιού από φόλα και το σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου μετά από τροχαίο.

Τα περιστατικά αυτά έκανε γνωστά μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αμαλιάδας «Αδέσποτες ψυχές» Άρτεμις Δημητροπούλου, η οποία μάλιστα εξέφρασε με έντονο τρόπο την απογοήτευσή της και ενημέρωσε τους φιλόζωους ανθρώπους που την ακολουθούν για όσα συνέβησαν.

Οι φόλες στη Μαραθιά συνεχίζονται…

Το πρώτο χρονικά περιστατικό ήταν αυτό με τις βολές έξω από σπίτι στο δάσος της Μαραθιάς, όπου ασυνείδητος πολίτης έβαλε φόλες στο σημείο με αποτέλεσμα δύο σκυλιά να τις φάνε. Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής πράξης ήταν ο θάνατος του ενός εκ των δύο σκυλιών, ενώ το δεύτερο μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στον κτηνίατρο όπου γίνονται προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή. Όπως έκανε γνωστό η κ. Δημητροπούλου, ήταν σκυλιά τα οποία τάιζε τόσο η ίδια όσο και φιλόζωοι συμπολίτες της και τα οποία δεν είχαν πειράξει κανέναν.

Μάλιστα, η ίδια εξέφρασε και το θυμό της για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας ως «τέρας» τον άνθρωπο που προκάλεσε το θάνατο του σκυλιού αυτού και τόνισε πως δίνεται αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εξακρίβωση των στοιχείων του δράστη.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Καθημερινά κάνουμε αγώνα να σώσουμε ζώα, ταΐζουμε, διασώζουμε, στειρώνουμε. Φιλοξενώ 30 ζώα αδέσποτα και ξαφνικά τα βρίσκουμε νεκρά χωρις να ενοχλούν κανέναν, επειδή κάποιο τέρας αποφασίζει και τα σκοτώνει. Και αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας, συναναστρεφόμαστε με αυτούς καθημερινά και ίσως να μεγαλώνουν και παιδιά. Τι παιδιά όμως θα μεγαλώσουν; Με τι αξίες και ηθική; Μια κοινωνία άρρωστη και σάπια κατάντησαμε. Ελπίζω κάποτε να αλλάξει αυτός ο κόσμος. Ωστόσο, τέτοιες πράξεις με κάνουν να έχω σιχαθεί το ανθρώπινο είδος πλέον».

Σοβαρά τραυματισμένο σκυλί μετά από τροχαίο

Το δεύτερο χρονικά περιστατικό ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός σκυλιού στην περιοχή του Καρδαμά μετά από τροχαίο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν, ένα πράσινο ψηλό αγροτικό όχημα χτύπησα ένα σκυλί με αποτέλεσμα να τελειώσει τα πόδια και ακολούθως τράπηκε σε φυγή αφήνοντας αιμόφυρτο το τετράποδο ζώο.

Άμεσα φιλόζωοι κινητοποιήθηκαν και μετέφεραν το σοβαρά τραυματισμένο ζώο σε κτηνίατρο προκειμένου να μπορέσει να το κρατήσει στη ζωή. Αξίζει να επισημάνουμε πως η θανάτωση ζώων αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και εξοντωτικά πρόστιμα σε πολλές περιπτώσεις

Όλη η επικαιρότητα