Categories: Ελλάδα

Νεκρό βρέφος στη Βέροια: Τι ισχυρίζεται η μητέρα που συνελήφθη – Πληροφορίες για δαγκωματιές στο σώμα του παιδιού

Share

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε η μητέρα στη Βέροια, που συνελήφθη μετά τον θάνατο του μωρού της, από πνιγμό, στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η 29χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με θύμα το 11 μηνών βρέφος. Κατά πληροφορίες οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν, αφού η νέα γυναίκα υπέπεσε σε αντιφάσεις και υπέδειξε προφορικά στους αξιωματικούς διαφορετικό μέρος.

Ο δικηγόρος της μητέρας Αντώνιος Μπιδέρης δήλωσε ότι η εντολέας του υποστηρίζει ότι δεν έριξε αυτή το παιδί της. Ωστόσο αδυνατεί να εξηγήσει πώς το μωρό έπεσε στο νερό. Ο συνήγορος υπεράσπισης δεν έχει πάρει τη δικογραφία στα χέρια του, κάτι που αναμένεται να γίνει το πρωί της Τρίτης, όταν θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρκετά πιθανό να ζητηθεί από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της.

Το χρονικό

Η 29χρονη έφυγε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το 11 μηνών κοριτσάκι της από το χωριό Σταυρός Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της, και επέστρεψε την επόμενη μέρα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς αφού είχε περάσει τη νύχτα σε ξενοδοχείο, χωρίς το παιδί της.

Σε ερωτήσεις των γονιών της για το πού βρίσκεται το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις με αποτέλεσμα εκείνοι να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες, μετά από υπόδειξη της ίδιας της 29χρονης, και το μωρό βρέθηκε τελικά νεκρό σε μία όχθη της τεχνητής λίμνης. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε από το φράγμα του Αλιάκμονα στην περιοχή των ΚΤΕΛ στη Βέροια ανέφερε ότι η 30χρονη ήταν αμίλητη και δεν του προξένησε καμία απορία η συμπεριφορά της. «Ήταν ήρεμη και δεν έδειχνε να την απασχολεί κάτι» φέρεται να είπε ο αυτοκινητιστής.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάουσας, όπου  το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος.

Όπως μεταδίδει το ThessToday.gr τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν επίσης ότι το σώμα του βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Τι λέει ο πατέρας

Ο πατέρας του παιδιού ενημερώθηκε για τον θάνατο του μωρού από τους αστυνομικούς.

«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Εγώ μόνο πάλευα για το μωρό. Ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για αυτό το μωρό. Πάλευα για να αναγνωρίσω αυτό το παιδί, ήθελα να πάω να το κάνω αλλά δεν πρόλαβα. Ήθελα να κινηθώ και νομικά γιατί υπήρχε μία άρνηση από την μητέρα του και από την οικογένεια της. Δεν με άφηναν να το αναγνωρίσω» δήλωσε.

«Την έψαχναν αυτές τις μέρες και εγώ το έμαθα από την αστυνομία που με κάλεσαν για να με ενημερώσουν. Εκεί τα έμαθα όλα, δεν είχα καμία γνώση του τι γινόταν. Μακάρι να γνώριζα. Το δικό μου θέμα ήταν να ήταν υγιές το μωρό. Τελευταία φορά το είδα στις 2 Δεκεμβρίου που πήγα να το πάρω να το πάω στον παιδίατρο και αυτή μου είπε να φύγω, δεν με άφησε».

Πηγή: lifo.gr