Ηλεία

«Νεκρώνει» ο Πύργος τη Δευτέρα για το ΤΕΙ

17169_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης φορέων, πολιτών και σπουδαστών υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου, ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου τη Δευτέρα να έχει νεκρώσει η πόλη και ο δήμαρχος Πύργου και οι φορείς του τόπου να πάνε στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας με ένα σημαντικό όπλο και τη στήριξη σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για το θέμα του ΤΕΙ.

Παράσταση και παράδοση ψηφίσματος στον αντιδήμαρχο Πύργου Λάμπη Αριστειδόπουλο πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής η Συντονιστική Επιτροπή που έχει δημιουργηθεί από μέλη του Εμπορικού Συλλόγου πολιτών και σπουδαστών του Πύργου για την πρόταση του σχεδίου «Αθηνά» για το ΤΕΙ της πόλης.

Αυτό συνέβη λίγο μετά τη μια το μεσημέρι όταν η 21μελής Συντονιστική Επιτροπή συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο στην είσοδο του Πολύκεντρου του Δήμου (στην οδό Τ. Πετροπούλου) παραδίδοντας του το ψήφισμα με τις αποφάσεις της συνέλευσης που έγινε την Πέμπτη.

Το Ψήφισμα

Στο Ψήφισμα προς τον δήμο Πύργου αναφέρει:

-Απαιτούμε Ανεξάρτητο – Αυτόνομο ΤΕΙ στα τμήματα του οποίου να έχουν το ίδιο και χωρίς καμία μεταβολή γνωστικό αντικείμενο με τα τμήματα που λειτουργούν σήμερα.

-Καταγγέλλουμε τη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας που πραγματοποιήθηκε στις 5/2/13 λόγω της μη συμμετοχής σε αυτή αντιπροσωπίας σπουδαστών του ΤΕΙ

-Καταγγέλλουμε όλους τους αιρετούς διότι δεν κατόρθωσαν στη σύσκεψη του πραγματοποιήθηκε στις 5/2/13 να επιτύχουν αυτό για το οποίο τους εξέλεξαν οι Ηλείοι.

-Αποφασίζουμε δράσεις οι οποίες θα αποτελούνται από δυναμικές – ακραίες ενέργειες/κινητοποιήσεις (συσπειρωμένοι φορείς, σπουδαστές, πολίτες).

-Κοινή σύσκεψη φορέων, πολιτών, σπουδαστών υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου.

Τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Θάνος Σκορδαλής όσο και όλοι οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, τόνισαν την ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση και προσδιορισμό των κινητοποιήσεων της Δευτέρας που δεν πρέπει να είναι άλλες από το λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα, ώστε η τοπική κοινωνία να δώσει το ηχηρό μήνυμα της αντίθεσής της στη σχεδιαζόμενη κατάργηση των ΤΕΙ στον Πύργο. Ο αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος που παρέλαβε το Ψήφισμα διαβεβαίωσε ότι το Μέτωπο διεκδίκησης δυναμώνει με τη συμμετοχή φορέων, εμπόρων, επαγγελματιών, φοιτητών και πολιτών καθώς και ότι ο δήμος Πύργου δε θα επιτρέπει άλλη υποβάθμιση του Πύργου και της Ηλείας με τη μεταφορά των τμημάτων ΤΕΙ από τον Πύργο στην Πάτρα ή οπουδήποτε αλλού.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα