Ελλάδα

Νεκρός 30χρονος πρόσφυγας κοντά στον ποταμό Έβρο

Ακούστε το άρθρο
Νεκρός ανασύρθηκε 30χρονος πρόσφυγας κοντά στον ποταμό Έβρο στην περιοχή των Φερών. Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε από άνδρες της συνοριακής φύλαξης μέσω θερμικής κάμερας. Πιθανότατα έχασε τη ζωή του από υποθερμία.

Το άψυχο σώμα του βρέθηκε καλυμμένο με ένα μέτρο χιόνι κοντά στον ποταμό Έβρο.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο εντοπισμός της σορού του νεαρού άνδρα οδήγησε στη διάσωση ενός άλλου πρόσφυγα ο οποίος εμφάνιζε έντονα συμπτώματα υποθερμίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης της σορού, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή και της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς δύο διακινητές και επτά πρόσφυγες , ένας εκ των οποίων μετά βίας μπορούσε να κινηθεί καθώς τα βρεγμένα του ρούχα είχαν παγώσει επάνω του. Χάρη στην άμεση μεταφορά του από τις αστυνομικές αρχές στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, διέφυγε το θάνατο.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί ήδη δύο περιστατικά θανάτου και δύο υποθερμίας προσφύγων, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί δεδομένου ότι το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει τις περιοχές-περάσματα πλησίον του ποταμού, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων της κακοκαιρίας.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, το πέρασμα από τα παγωμένα νερά του ποταμού Έβρου, η πολύωρη παραμονή στην ύπαιθρο και ειδικότερα σε δύσβατες περιοχές, σε συνδυασμό με τη σωματική εξάντληση, φυσική απόρροια των διαδρομών χιλιομέτρων που πραγματοποιούν, σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ως κατάληξη το θάνατο των προσφύγων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα