Ηλεία

Το τελευταίο μεροκάματο του Άγγελου – Έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα στα Λεχαινά

Ακούστε το άρθρο

Ο Σταφιδόκαμπος πενθεί από τον ξαφνικό χαμό του χαμογελαστού παιδιού που την Τετάρτη δούλεψε για το τελευταίο του μεροκάματο, ενώ στην Πάτρα από όπου και η καταγωγή του θύματος, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν το πιο καλό παιδί.

Ο  32χρονος Άγγελος Φιλιππόπουλος έχασε τη ζωή του σε τραγικό εργατικό δυστύχημασε εργοστάσιο, στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών. Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας εκτελούσε εργασίες συντήρησης σε δεξαμενή του εργοστασίου και κάτω από άγνωστες συνθήκες εντοπίσθηκε από συναδέλφους του χωρίς τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος ίσως να επηρεάστηκε από αναθυμιάσεις παρά τον εξοπλισμό ασφαλείας που σύμφωνα με εκπρόσωπο της επιχείρησης χρησιμοποιούσε ή να έχασε τις αισθήσεις του από κάποιο άλλο παθολογικό αίτιο. Τα ακριβή αίτια του θανάτου  θα εξακριβωθούν μετά την νεκροψία και την νεκροτομή.

Μετά τον απεγκλωβισμό του διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Γαστούνης, όπου παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εξέπνευσε. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Πενθεί ο Σταφιδόκαμπος

Ο άτυχος άνδρας που βρήκε τραγικό θάνατο κατάγεται από την Πάτρα, ενώ η μητέρα του, είναι γνωστή στην πόλη, καθώς διατηρούσε άδεια μικροπωλητή, έχοντας πάγκο σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ο Άγγελος είχε παντρευτεί και διέμενε τα τελευταία χρόνια στον Σταφιδόκαμπο. Με την σύζυγό του Νίκη απέκτησαν δύο παιδιά. «Χαμογελαστό παιδί, άριστος οικογενειάρχης, βιοπαλαιστής αγαπητός στον Σταφιδόκαμπο» λένε οι κάτοικοι και δεν θέλουν να πιστέψουν το κακό μαντάτο. Τραγική φιγούρα η λατρεμένη του σύζυγος Νίκη που τώρα πρέπει να είναι μάνα και πατέρας για τα δύο ανήλικα παιδιά.

Συλλυπητήρια από Κατσιφάρα- Γεωργιόπουλο

 Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση στο Λιμάνι της Κυλλήνης, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Κλειστό το Cine Rodon

Ο θερινός κινηματογράφος του Σταφιδόκαμπου Cine Rodon θα παραμείνει για δύο μέρες κλειστός λόγω πένθους, Ο υπεύθυνος του κινηματογράφου Γιώργος Αλεβιζόπουλος ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι προβολές.

Η ανακοίνωση του Σινε Ρόδον έχει ως εξής: «Αναβάλλεται η σημερινή και η αυριανή προβολή της ταινίας “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΝΥΧΤΑΣ”, λόγω πένθους. Οι ημερομηνίες προβολής της ταινίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Δήλωση του ιδιοκτήτη

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε συντετριμμένος για το γεγονός. Μάλιστα όπως ανέφερε είχε αναπτύξει και προσωπικές σχέσεις με τον εργαζόμενο. Τόνισε πως η εταιρία δεν φέρει ευθύνη, καθώς είχαν ληφθεί, όπως δήλωσε, όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Όπως αναφέρουν από την εταιρία στο χώρο της δεξαμενής υπάρχει άνοιγμα από πάνω, για να μην είναι κλειστός ο χώρος. Στη δεξαμενή με τα λύματα, το ύψος του υγρού είναι 20-30 πόντους και οι εργαζόμενοι εισέρχονται φορώντας γαλότσες και ειδικό εξοπλισμό. Από την εταιρία ισχυρίζονται πως η εργασία ελέγχου των μηχανημάτων είναι καθημερινή ρουτίνα των εργαζομένων και πως ο Άγγελος Φιλιππόπουλος είχε προχωρήσει σε αυτή την εργασία πολλές φορές στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης 
σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, το οποίο 
συνέβη χθες το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών.

Πιο συγκεκριμένα, 32χρονος ημεδαπός, ενώ προέβαινε σε εργασίες επισκευής 
αντλίας, σε δεξαμενή λυμάτων εργοστασίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής 
αιτία, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του 
Ε.Κ.Α.Β. στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Επιπλέον, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  
Ανδραβίδας –Κυλλήνης ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης για ανθρωποκτονία από 
αμέλεια, ενώ διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και 
συνθηκών πρόκλησης του θανατηφόρου δυστυχήματος.

Η εφημερίδα «Πατρίς» και το Patrisnews εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος

Όλη η επικαιρότητα