Κόσμος

Νεκρός αστυνομικός σε επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες

Ο φερόμενος ως δράστης δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Ακούστε το άρθρο

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις αρχές του Βελγίου.

Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό Brussels-North, το βράδυ της Πέμπτης. Ένας εξ αυτών υπέκυψε στα τραύματά του, έχοντας τραυματιστεί στον λαιμό, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir.

Ο φερόμενος ως δράστης δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, oι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν περιπολία, κάλεσαν ενισχύσεις αφού δέχθηκαν την επίθεση. Ένας άλλος αστυνομικός χρησιμοποίησε το όπλο του για να «εξουδετερώσει» τον δράστη, κατά τις βελγικές αρχές.

Δικαστική πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάρχουν «υποψίες» για τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο οι αρχές δεν έχουν συγκεντρώσει ακόμη αρκετά στοιχεία.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φώναξε «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά, κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Με πληροφορίες από AFP, BBC, A.P.

Όλη η επικαιρότητα