Κόσμος

Νεκρός διαδηλωτής από πυρά στη συγκέντρωση στο Κάιρο!

kairo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο του Καΐρου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που επικαλείται πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου, ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Κάιρο.  Το θάνατο του διαδηλωτή επιβεβαίωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης και ο υπουργός υγείας της χώρας 

Πρόκειται για υποστηρικτή του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, πέντε άτομα τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά αστυνομικών που ήταν ντυμένοι με πολιτικά.
 
Πηγή της αιγυπτιακής ασφάλειας δήλωσε ότι επτά διαδηλωτές τραυματίστηκαν, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι σαφές προς το παρόν ποιος άνοιξε πυρ.

Ωστόσο το πρακτορείο Al Arabiya κάνει λόγο για 11 τραυματίες.

Συγκρούσεις σημειώνονται και στην πόλη Μανσούρα που βρίσκεται 120 χλμ νότια του Καϊρου. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και κατοίκων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ανέφερε ότι οι διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση ενώ πραγματοποιούσαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Υποστηρικτές της νέας κυβέρνησης που έφερε στην εξουσία ο στρατός, πέταξαν πέτρες στους διαδηλωτές, ενώ έριχναν επίσης εναντίον τους μπουκάλια από μπαλκόνια. Στη συνέχεια η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον των οπαδών του Μόρσι.

Λίγες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι συμμετείχαν σ’ αυτή την πορεία όταν ξέσπασαν οι ταραχές. Κάτοικοι τους χλεύασαν αποκαλώντας τους τρομοκράτες και λέγοντάς τους πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν εναντίον τους πέτρες.

Οι οπαδοί του Μόρσι απάντησαν πετώντας επίσης πέτρες. Γυναίκες και παιδιά που ήταν μεταξύ των διαδηλωτών διέφυγαν μέσα σε πανικό. Δύο άνδρες που κράδαιναν ματσέτες, εθεάθησαν να κυνηγούν διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές ζητούν να αποκατασταθεί ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από το στρατό στις 3 Ιουλίου και κρατείται σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία.

Όλη η επικαιρότητα