Ελλάδα

Νεκρός Γάλλος χορευτής στον Πειραιά: «Κάποιος τον έριξε στη δεξαμενή» – Τι αποκαλύπτει φίλη του

Μάλιστα ο χορευτής πριν καταλήξει φαίνεται πως είχε χαράξει στοιχεία - «κλειδιά» της υπόθεσης πριν σβήσει σιγά σιγά χωρίς να έχει τροφή και νερό.
Ακούστε το άρθρο

Αναπάντητα είναι ακόμη τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του Γάλλου χορευτή Τζόις στον Πειραιά με την υπόθεση να παραμένει ανοιχτή και τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Ο χορευτής είχε εντοπιστεί νεκρός μέσα σε μια δεξαμενή στην ερειπωμένη έπαυλη Μαυρομιχάλη στον Πειραιά.

Μάλιστα ο χορευτής πριν καταλήξει φαίνεται πως είχε χαράξει στοιχεία – «κλειδιά» της υπόθεσης πριν σβήσει σιγά σιγά χωρίς να έχει τροφή και νερό.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε χθες η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που εντόπισε και συνομίλησε με την φίλη του αδικοχαμένου Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ 27 χρόνων, που γνώρισε στην Ελλάδα και αμέσως δέθηκε μαζί της. Ο νεαρός άνδρας που ζούσε μέσα από τα ταξίδια, τη γιόγκα και το διαλογισμό, ήθελε να παραμείνει στη χώρα μας και να αλλάξει την πορεία της ζωής του.

Η φίλη του αναφέρθηκε σ’ ένα συμβάν που τη φόβισε και κατέθεσε στις Αρχές, αλλά και στους εφιάλτες που δεν έχουν τέλος. Αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή της μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής για το μαρτυρικό του θάνατο στην υδατοδεξαμενή της ερειπωμένης έπαυλης Μαυρομιχάλη στον Πειραιά. Εκεί όπου παρέμεινε παγιδευμένος για μία εβδομάδα χωρίς τροφή και νερό.

«Είδα στην Ασφάλεια τις φωτογραφίες με τα μηνύματα που δείξατε…»

Η ίδια αναφέρθηκε και στην υπεύθυνη δήλωση που είχε κάνει στις Αρχές, για να δηλώσει ο Τζόις το σπίτι της σαν μόνιμη κατοικία του.

«Δεν ήξερα ότι θα συνέβαιναν όλα αυτά. Ήθελα να τον βοηθήσω να βρει την άκρη του στη ζωή, γιατί ενδιαφερόμουν για εκείνον, όπως και αυτός για εμένα. Ενθουσιάστηκε μαζί μου και ήθελε να μείνει στην Ελλάδα. Το παιδί είχε όνειρα, χόρευε συνέχεια και έκανε ταξίδια. Είχε μέλλον και σαν ταλέντο και σαν άνθρωπος. Ήταν η ίδια η χαρά. Αυτά τα μηνύματα που χάραξε στην υδατοδεξαμενή πριν πεθάνει και προβάλατε στην εκπομπή, μου τα έδειξαν και στη ΓΑΔΑ που είχα πάει. Εγώ είχα δει κάποιες περίεργες κινήσεις εκεί κοντά στο ξενοδοχείο και τα ανέφερα όλα στην Ασφάλεια. Αναρωτιέμαι γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα η άκρη του νήματος. Έχω σοκαριστεί τόσο πολύ, που βλέπω στον ύπνο μου ότι βρίσκομαι κι εγώ στο πηγάδι…», κατέληξε συγκινημένη η φίλη του, εκφράζοντας και η ίδια την πεποίθηση πως κάποιος έριξε τον Τζόις μέσα στην υδατοδεξαμενή.

Μάρτυρας που είχε μιλήσει στην εκπομπή για κάποιο ύποπτο πρόσωπο, κατέθεσε στις ανακριτικές Αρχές. Τα όσα ανέφερε, επιβεβαιώνονται και από το μακάβριο στοιχείο, που χάραξε ο ίδιος ο Τζόις με πέτρα στα τοιχώματα της υδατοδεξαμενής πριν πεθάνει. Ήταν το όνομα του ανθρώπου που τον είδε παγιδευμένο.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα