Ελλάδα Πολιτική

Νεκτάριος Φαρμάκης: Το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» πολύτιμο και χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ακούστε το άρθρο

«Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μπορεί να γίνει το ελληνικό Πρόγραμμα Σύγκλισης και Συνοχής, ώστε η Ελλάδα να πάψει να… γέρνει μονόπαντα προς την ανατολική πλευρά και ο υστερημένος, εδώ και πολλά χρόνια, δυτικός άξονας, να ανακτήσει επιτέλους τη δυναμική του». Την κατεύθυνση αυτή έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, μιλώντας σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, κατά την παρουσίαση του προγράμματος στην Πάτρα, παρόντος του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κ. Φαρμάκης εστίασε στα σοβαρά προβλήματα υστέρησης σε υποδομές και σύγχρονα δίκτυα που αντιμετωπίζει η Δυτική Ελλάδα, επισημαίνοντας:

«Αυτή η ανορθογραφία που κρατάει πίσω αυτόν τον τόπο, πρέπει να διορθωθεί και η ελληνική πολιτεία να στρέψει το βλέμμα της δυτικά, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για μία περιοχή πολύ υψηλών δυνατοτήτων, που εφόσον λάβει το κατάλληλο «οξυγόνο» μπορεί να κάνει άλματα προόδου και ανάπτυξης», ενώ πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την μοίρα μας. Σε αυτή την προσπάθεια, προσδοκούμε και στη δική σας βοήθεια».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ο κ. Περιφερειάρχης είπε πως πρόκειται για σημαντικό και πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα λειτουργήσει αποδοτικά εφόσον ενταχθούν σε αυτό ώριμα έργα που θα μπορούν να υλοποιηθούν με ταχύτητα. «Γιατί εάν θέλουμε να αποδείξουμε πως η χώρα μπορεί πραγματικά να αλλάξει εποχή, πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε να αλλάξουν και οι ταχύτητες υλοποίησης των έργων.  Μικρών και μεγάλων. Να τα παραδίδουμε στην ώρα τους, βάζοντας στο χρονοντούλαπο τις διαδικασίες που δημιουργούσαν τεράστιες καθυστερήσεις και τελικά οδηγούσαν σε απαξίωση το κράτος και την αυτοδιοίκηση, ενίοτε και τα ίδια τα έργα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο κ. Φαρμάκης είπε ότι έχει ήδη καταθέσει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο με απολύτως ώριμα έργα, τα οποία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα και υπενθύμισε προς τους Δήμους ότι η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να παράσχει κάθε βοήθεια και κάθε συνδρομή στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού.

 

Όλη η επικαιρότητα